A fost inaugurat sediul modernizat al Judecătoriei Târgoviște! Ministrul Justiției, prezent la inaugurare

Publicitate

Sediul modernizat al Judecătoriei Târgoviște, aflat pe Bulevardul Independenței, a fost inaugurat, astăzi, 14 noiembrie, după 8 ani de lucrări în valoare de 17,6 milioane de lei. La inaugurarea clădirii a fost prezent și ministrul Justiției. Potrivit Alinei Gorghiu, Judecătoria Târgoviște este a treia instanţă din țară care are un sediu nou.

După modernizare, clădirea a ajuns să aibă cinci săli de judecată, patru săli de şedinţă, cinci săli de deliberare şi două săli de aşteptare, la care se mai adaugă o sală de audiere martor sub acoperire şi o alta de audiere minori.

“Îmi face o deosebită plăcere să fiu prezentă, astăzi, «în casă nouă», la Judecătoria Târgovişte. Este a treia instanţă care se bucură de un sediu nou. O investiţie de 17,6 milioane de lei, care va asigura condiţii optime de desfăşurare a activităţii pentru profesioniştii dreptului, dar şi pentru justiţiabilii care apelează la înfăptuirea justiţiei. Este un spaţiu impresionant. Vorbim de 5 săli de judecată, 4 săli de şedinţă, 5 săli de deliberare, 2 săli de aşteptare. La care se adaugă o sală de audiere martor sub acoperire şi o alta de audiere minori.

Judecătoria Târgovişte este un exemplu în acest sens pentru alte instanţe din ţară. Astfel de spaţii, special amenajate pentru audierea martorilor sub acoperire şi, în special, a minorilor, reprezintă un pas înainte pentru înfăptuirea actului de justiţie de calitate”, a precizat ministrul Justiției, la inaugurarea Judecătoriei Târgoviște.

Astfel, începând de vineri, 20 noiembrie 2023, Judecătoria Târgovişte îşi va desfăşura activitatea în noul sediu din Bulevardul Independenţei, nr. 34, Târgovişte, județul Dâmbovița.

Proiectul de reabilitare, consolidare, amenajare, extindere, recompartimentare, reparații capitale și dotare a Judecătoriei Târgoviște a fost realizat de către Compania Națională de Investiții – în cadrul Programului Naţional de Consolidare a Infrastructurii Instanţelor de Judecată și a Parchetelor de pe lângă acestea aflate în municipiile reședinţă de judeţ, subprogramul ”Infrastructură justiție” – și a presupus o investiție de aproximativ 10 milioane de lei, reprezentând o necesitate imperativă, deoarece în vechiul sediu activitatea se desfășura în condiții inadecvate, acesta nemaiputând satisface cerințele actuale ale instanței.

Amintim că, după mutarea, în luna octombrie 2008, a Tribunalului Dâmbovița în noua clădire a Palatului de Justiţie, activitatea Judecătoriei Târgoviște, rămasă în vechile imobile, s-a desfășurat cu mare greutate, în condiţiile în care dotările erau depășite de realitate și nu răspundeau exigențelor noilor coduri. Nu erau asigurate fluxul separat pentru magistraţi, personalul instanţei și deţinuţi, sălile erau improprii, iar la etaj nu se putea asigura accesul persoanelor cu handicap.

În cadrul lucrărilor proiectului – demarate în luna mai 2021, după o așteptare de mai mulți ani –, sălile au fost reamenajate pentru a oferi un mediu potrivit pentru desfășurarea activităților judiciare, iar, pentru asigurarea unui acces facil și sigur al personalului, a fost construită o pasarelă care leagă cele două corpuri de clădire.

Această schimbare reprezintă o etapă importantă atât pentru îmbunătățirea infrastructurii judiciare din municipiul Târgoviște precum și în vederea asigurării unui cadru adecvat de soluționare a dosarelor și a accesului la justiție al cetățenilor din județul Dâmbovița.

Amintim faptul că, începând din 2015, Judecătoria Târgoviște și-a desfășurat activitatea în fosta clădire a Facultății de Inginerie de pe Bulevardul Unirii, pentru ca acum, după 8 ani, instanța să revină „acasă”.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!