A fost inaugurat podul de pe DJ 714A Moroeni – Pucheni – Valea Brăteiului. Investiția, realizată printr-un parteneriat CJD – HeidelbergCement

Publicitate

În cadrul unui parteneriat dintre Consiliul Județean Dâmbovița și HeidelbergCement România a fost finalizată o investiție importantă pentru  zona montană a județului, în valoare de aproximativ 3,7 milioane lei.

Este vorba despre podul pe DJ 714A, Moroeni – Pucheni – Valea Brăteiului, km 7+600, investiție inaugurată astăzi, 23 decembrie 2020, în prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședintelui Luciana Cristea, primarului comunei Moroeni, Laurențiu Moraru, a reprezentanților HeidelbergCement România  și ai constructorului.

Asocierea dintre Consiliul Județean Dâmbovița și HeidelbergCement România este una importantă pentru administrația județeană, iar podul executat în zona Rătei, în lungime de 48 m, este singura cale de acces către perimetrul de exploatare a calcarului (cariera Lespezi),  de unde HeidelbergCement România își asigură materia primă.

Valoarea obiectivului de investiții se ridică la aproximativ 3,7 milioane lei, din care Consiliul Județean Dâmbovița a contribuit cu 2,2 milioane lei, iar  HeidelbergCement Fieni cu 1,5 milioane lei.

Pentru realizarea noului pod s-au executat lucrări de amenajare a albiei pârâului Rătei, ziduri de sprijinire, trotuare și parapeți, coloane forate și infrastructură și suprastructură rampe.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis că va fi în continuare un partener de încredere pentru mediul de afaceri din județul Dâmbovița și va susține orice proiect de dezvoltare a comunităților dâmbovițene.

Din perspectiva dezvoltării turistice,  DJ 714A va putea asigura un traseu atractiv pentru turiștii care doresc să ajungă în zona Leaota, traseu ce face legătura cu județul Argeș.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!