A fost aprobat bugetul municipiului Târgoviște. După ședință, a început ”războiul” declarațiilor pe tema unui nou cimitir

Publicitate

Astăzi, a fost aprobat bugetul municipiului Târgoviște pe anul 2021. Primarul municipiului, Cristian Stan, a declarat că, în pofida unor dificultăți financiare fără precedent pe secțiunea de funcționare, capitolul destinat dezvoltării reprezintă 67,41% din total, bugetul aferent investițiilor însumand 307.583.000 lei, cu peste 100.000.000 lei mai mare în comparație cu anul precedent.

”Această creștere se datorează în principal proiectelor cu finanțare europeană, dar și proiectelor realizate în cadrul PNDL sau prin Compania Națională de Investiții. Sunt derulate proiecte în toate domeniile de infrastructură posibile: în reabilitare stradală, piețe publice, transport public, parcuri, în infrastructura socială, infrastructura sportivă și, foarte important, continuăm cel mai mare program de investiții din istoria municipiului în infrastructura educațională: creșe, grădinițe, școli”, a declarat edilul în urma ședinței de buget.

Tot în urma ședinței de astăzi, s-a iscat și un scandal între Biserică și consilierii municipali USR-PLUS, părintele vicar arhiepiscopal Ionuț Ghibanu acuzând că aceștia au propus să fie sistat sprijinul financiar prevăzut pentru susţinerea înființării noului cimitir.

Este vorba despre înființarea și amenajarea unui nou cimitir, pentru care Arhiepiscopia Târgoviştei face demersuri din 2020, în condițiile în care cele trei cimitire existente nu mai fac faţă noilor solicitări.

”Un cimitir în Târgoviște nu este un lux, este o necesitate”, a transmis părintele vicar, declarându-se susprins și de ”faptul că reprezentanții partidelor PNL, PMP şi PRO România s-au abţinut de la vot, arătând, poate, că nu le pasă de nevoile întregii comunităţi”.

În urma criticilor și a declarațiilor publice ale lui Ionuț Ghibanu, consilierii USR-PLUS Dan Mărgărit și Marius Calomfirescu au transmis că, în condițiile unui buget de austeritate, dată fiind situația dificilă, deși susțin proiectul, au propus în ședința CLM ca acest credit să fie amânat pentru anul viitor: ”La capitolul angajamente bugetare (împrumut) a fost solicitat 1 milion lei, noi, pentru începerea lucrărilor, pe terenul de 5,5 hectare, donat anul trecut de Primăria Târgoviște către Arhiepiscopie. Pe acest teren arhiepiscopia s-a angajat să construiască un cimitir nou, modern în valoare de circa 3 milioane de euro”.

Aleșii Alianței au propus o nouă soluție pentru ca acest proiect să poată fi realizat: ”Propunem Arhiepiscopiei să deschidă o colectă publică și vânzarea în avans a 10.000 de locuri de veci, din cele 15.000 proiectate, cetățenilor interesați, iar banii strânși vor fi suficienți pentru finalizarea acestei investiții atât de necesare pentru municipiu”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!