A fost aprobat bugetul județului Dâmbovița. Programul Județean de Dezvoltare Locală, prioritar

Publicitate

Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat bugetul pentru anul în curs.

”Așa cum am promis, este un buget dedicat dezvoltării și investițiilor în județul nostru. Principalele axe vizate prin alocările bugetare au fost investițiile în infrastructura rutieră, în sănătate, educație, turism și antreprenoriat, mediu și sport”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

O componentă importantă a bugetului este Programul Județean de Dezvoltare Locală, o premieră pentru Dâmbovița, un program ambițios, cu propuneri în premieră, prezentat și asumat de șeful administrației județene în campania electorală de anul trecut.

”Am vrut ca instituția pe care o conduc să pună la dispoziția primarilor din județul nostru un instrument financiar care să le permită investiții noi, de la infrastructura de drumuri, apă și  canalizare, până la cabinete medicale și dispensare”, a informat președintele CJ.

Potrivit domniei sale, în ședința CJD de ieri au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai viitorului Inel 2 de centură a municipiului Târgoviște. ”Vorbim de o variantă ocolitoare de 15,28 km, pe 4 benzi, care va diminua foarte mult traficul prin comunele Aninoasa, Șotânga, municipiul Târgoviște, Dragomirești și Ulmi, dar va prelua și din transportul greu care tranzitează comuna Doicești.

Inelul 2 de Centură este prevăzut cu 4 benzi, câte 2 pe sens. Ca suprafață a drumului, inclusive bretele, vorbim de 392.840 mp. Inelul de centură va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește. Ca sume, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 751.101.646 lei”, a mai arătat șeful administrației județene.

Totodată, la propunerea președintelui CJD, s-a aprobat acordarea de către Consiliul Județean Dâmbovița a sumei de 9.000.000 de lei Primăriei Târgoviște pentru finalizarea Lotului I din actuala centură a municipiului, după ce la ședința trecută consilierii PNL și Pro România votaseră împotrivă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!