Foametea amenință tot mai mult în lume! O familie din Afganistan și-a vândut fetița de câteva luni pentru 500 de dolari pentru a trece peste perioada de foame

Publicitate

Familiile din Afganistan trec printr-o perioadă extrem de critică din cauza foametei. Mii de familii nu au bani pentru a-și hrăni copiii, iar aceștia ajung în spitale, în stare extrem de gravă. Mulți micuți nu au decât câteva luni și cântăresc extrem de puțin.

În aceste condiții, una dintre familiile afgane a ales să-și vândă fetița nou-născută pentru a primii în schimb 500 de dolari. Măsura extremă a fost luată în contextul în care familia nu mai avea absolut nimic de mâncare, iar ceilalți copii erau pe punctul de a avea de suferit din această cauză.

“Ceilalți copii ai mei mureau de foame, așa că a trebuit să îmi vând fata. Cum să nu fiu tristă? E copilul meu. Îmi doresc să nu fi ajuns în situația asta”, a spus mama fetiței vândute, potrivit Digi24.ro.

Când fetița va începe să meargă, va fi dată bărbatului care a cumpărat-o. Acesta din urmă a spus că atunci când va veni timpul fata va fi căsătorită cu fiul lui. La măsuri de acest gen au apelat multe alte familii din Afganistan, având în vedere că foametea este cu adevărat o problemă serioasă.

Zi de zi copiii sunt aduși la spital, iar unii dintre ei nu mai pot fi salvați absolut deloc. Părinții acestora sunt, de asemenea, extrem de îngrijorați și se tem pentru viața lor:

“Suferința pe care o simte el o simt și eu. Doi dintre copiii mei sunt în pericol de moarte pentru că nu avem niciun ban și nimic de mâncare. Vreau ca lumea întreagă să știe asta și să poată ajuta Afganistanul”, a declarat o mamă, al cărei copil se află în spital, potrivit Digi24.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!