Florin Cîțu a anunțat că românii rămași în Afganistan vor fi aduși cât mai repede în țară. Premierul a refuzat să vorbească despre împrumutul colosal din America

Publicitate

După ce situația din Afganistan a luat o întorsătură tragică, având în vedere victoria talibanilor în fața armatelor afgane, premierul Florin Cîțu a ieșit astăzi la o declarație de presă pentru a lămuri situația celor 35 de români rămași în mijlocul dezechilibrului din acest moment. De asemenea, prim-ministrul nu a scăpat de întrebările despre informațiile nou vehiculate în presă, referitoare la împrumutul de aproape 7 mii de dolari.

Florin Cîțu a spus că începând cu 13 august, ministrul Afacerilor Externe a ridicat nivelul de alertă. În acest moment mai sunt 35 din 60 de cetățeni români rămași în Afganistan, iar pentru a-i readuce în siguranță în țară se va mobiliza, de urgență, un avion cel mai probabil în parteneriat cu NATO.

“Pe această cale aș vrea să transmit tuturor românilor care mai sunt acolo și nu au contactat misiunea noastră informatică din Pakistan să o facă cât mai repede. În acest moment nivelul de alertă este maxim”, a transmis Florin Cîțu la declarația de presă de astăzi.

De asemenea, pentru că în ultimele zile s-au vehiculat tot felul de informații referitoare la al doilea dosar al lui Florin Cîțu, reporterii nu s-au ferit să-i pună întrebări legate de aceste aspecte. Referitor la suma imensă de bani pe care se vehiculează că a împrumutat-o, fiind vorba de aproape 7 mii de dolari, dar și despre speculațiile că ar fi consumat droguri, Florin Cîțu a răspuns pe lângă subiect.

A spus că s-a informat despre acel dosar în urma întrebărilor primite sâmbătă, fiind vorba despre “o decizie de respingere a unei sentințe civile, de care nu am fost informat niciodată. (…) Acel dosar a fost respins de instanța Statelor Unite”.

Atunci când reporterii au insistat pe subiect, Florin Cîțu a evitat, în continuare, să răspundă: ”Repet, acel dosar a fost respins de instanța Americană”, iar apoi a părăsit locul în care se ținea declarația de presă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!