Flăcări apocaliptice au distrus chiliile Mănăstirii Nucet. Vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei: “Dau slavă lui Dumnezeu pentru că nu sunt victime”

60

Un incendiu extrem de violent a distrus acoperișul construcției în care se aflau chiliile Mănăstirii Nucet, din județul Dâmbovița. Focul a izbucnit luni seara, iar imaginile de la fața locului au provocat groază printre măicuțe și credincioșii din localitate.

Potrivit pompierilor, incendiul s-a manifestat la acoperișul chiliilor, pe o suprafață de circa 500 mp. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Intervenția rapidă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor paraclisul mănăstirii construit din lemn.  Acesta se afla lipit de chiliile mănăstirii.

Potrivit ISU Dâmbovița, au fost mobilizate forțe de la mai multe subunități cu 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar pentru asigurarea operațiunilor de intervenție au acționat și 3 ambulanțe, una SMURD și două SAJ Dâmbovița.

Alimentarea cu apă a autospecialelor s-a făcut de la un hidrant din zonă și din fântâna aflată în curtea mănăstirii.

Concomitent cu operațiunile de stingere a fost asigurată și evacuarea bunurilor din interiorul chiliilor.

În urmă cu puțin timp, vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Adrian Ghibanu a transmis un mesaj după intervenția promptă a pompierilor în stingerea puternicului incendiu de la Mănăstirea Nucet.

“Dau slavă lui Dumnezeu pentru că nu sunt victime! Mulțumesc ISU Dâmbovița pentru intervenția promptă în stingerea incendiului de la Mănăstirea Nucet.

De asemenea, mulțumesc președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan,  pentru că a ajuns imediat la mănăstire, pentru a supraveghea intervenția ISU, alături de doamna prefect, Claudia Gilia și de doamna primar al comunei Nucet, Luisa Bărboiu.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon le-am asigurat pe toate maicile că, în cel mai scurt timp, vom reface corpul de chilii de la mănăstirea Nucet și că le vom sprijini cu tot ceea ce au nevoie”.

Acum, potrivit pompierilor militari, se acționează pentru decopertarea acoperișului și verificarea spațiilor în vederea identificării eventualelor focare ascunse.

În interiorul mănăstirii, la momentul izbucnirii incendiului se aflau 5 măicuțe. Nu erau alte persoane în spațiile destinate pentru cazare.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!