Filme difuzate în premieră națională în cadrul Festivalului BABEL de la Târgoviște!

Publicitate

Filme difuzate în premieră națională în cadrul Festivalului BABEL de la Târgoviște!

Deși producție a TVR, filmul ”Vama Veche veche” al regizorului Tudor Chirilă, un lung metraj documentar despre binecunoscuta ”Vamă veche” de la malul Mării Negre, nu a fost niciodată difuzat de televiziunea națională.

Motivele, potrivit regizorului, ar fi că documentarul ar fi deranjat conducerea TVR de la acel moment. Filmul a fost finalizat în 2015, după doi ani de la filmare și de muncă, iar când a fost finalizat a fost pur și simplu nedifuzat și se poate spune interzis.

Autorul, regizorul Tudor Chirilă (atenție! A nu se confunda cu celebrul actor și cântăreț Tudor Chirilă), a desființat cesiunea patrimonială a TVR, cu ajutorul unor articole din Legea dreptului de autor, astfel că filmul a devenit proprietatea regizorului: „Am devenit «oaia neagră» a televiziunii, mi-au interzis alte câteva filme la rând, și pentru alea le-am desființat cesiunea patrimonială, așa că aveți în față pe campionul național al filmului interzis. Asta m-a amuzat… Nu mai am nici un proiect aprobat din 2018, dar eu mă simt bine… Continui să fiu angajatul Televiziunii Române și să iau bani fără să fac nimic”, a declarat la Târgoviște regizorul Tudor Chirilă.

”Vama Veche veche” a devenit astfel o premieră națională la BABEL Târgoviște, festivalul artelor spectacolului pentru care, la această ediție, organizatorii au ales un program divers, combinate din teatru, cinematografie, circ, muzică de taraf, evenimente de carte și expoziții.

Sursa FOTO: dambovita24.ro

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!