Fetiță de 9 ani, rămasă fără braț după atacurile rușilor: „Nu știu de ce m-au împușcat. Sper că a fost un accident și că nu au vrut să mă rănească”

Publicitate

O fetiță de 9 ani a rămas fără braț în timpul atacurilor dintre ruși și ucraineni. Copila trece printr-o adevărată dramă, mai ales că tatăl său a fost ucis în timpul bombardamentelor. Mama ei, împreună cu ea și sora mai mică au fugit din fața atacurilor, adăpostindu-se într-o pivniță, scrie observatornews.ro.

“Nu știu de ce m-au împușcat rușii. Sper că a fost un accident și că nu au vrut să mă rănească. Am fost împușcată în braț. Am alergat după sora mea. Mama mea a căzut. Am crezut că este sfârșitul. Dar ea nu era moartă, ci doar se adăpostise de focuri de armă. Se ascundea. Atunci mi-am pierdut cunoștința. Cineva m-a dus într-o pivniță. Am primit ceva tratament acolo. Și apoi unii oameni m-au dus pe un prosop la spital”, a povestit Sasha, fetița de 9 ani, potrivit sursei citate.

Fetița a fost adusă la un spital, acolo unde a stat sub atenția medicilor. Doctorul chirurg Vladislav Gorbovec, a descoperit că cangrena se răspândise și a luat decizia de a amputa brațul stâng al fetei. În caz contrar Sasha ar fi murit.

Sasha este unul dintre copiii care au suferit răni groaznice în bătălia pentru Kiev. Această fată a fost adusă la Spitalul Central Irpin cu răni groaznice. Fusese împușcată în timp ce fugea din Gostomel împreună cu părinții ei. Tatăl ei a murit în timp ce încerca să îi scoată cu mașina din mijlocul bombardamentelor. Fata, sora și mama ei și-au găsit siguranță într-o pivniță. Au stat acolo două zile în timp ce pe străzile de deasupra lor s-au purtat lupte. A fost rănită grav, și-a pierdut cunoștința și a delirat. Soldații ruși au încercat să pătrundă în pivniță. Au tras în ușă și au țipat la oameni să iasă.

În cele din urmă, fata a fost adusă la spital de către civili care fluturau un steag alb în timp ce alergau prin zona de luptă. A primit tratament de urgență la Spitalul Central Irpin, care se afla de asemenea sub foc de armă. Doctorul a descoperit că cangrena se răspândise în tot brațul. A fost nevoie să îl amputeze pentru a-i salva viața. A fost apoi transportată la o clinică privată din Kiev. Ea este unul dintre copiii care au suferit răni groaznice. Toți și-au pierdut cel puțin unul dintre părinți”, a declarat Dr. Gennadiy Druzenko, de la primul Spital Voluntar Mobil, potrivit observatornews.ro.

Copila a surprins prin inocența cu care a tratat situația tragică prin care a trecut. Ea le-a spus medicilor că-și dorește un braț artificial roz, acoperit cu flori. În acest moment, fetița a devenit un simbol al speranței și al optimismului printre ucrainenii care au nevoie de un impuls în aceste clipe extrem de dificile.

Sursa foto: observatornews.ro

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!