Festivalul “Plăcintelor” de la Cândești, revine cu o nouă ediție! Sărbătoare, păstrată cu sfințenie în comuna de pe Valea Dâmboviței

Publicitate

Sâmbătă, 14 octombrie, comuna Cândești, de pe Valea Dâmboviței, găzduiește o nouă ediție a Festivalului “Plăcintelor”. Evenimentul va debuta la ora 12.00, în zona Școlii Generale din satul Cândești Vale.

În cadrul celei de-a 7-a ediții a Festivalului, toții participanții vor avea posibilitatea să viziteze expoziții de costume populare specifice zonei, de produse agricole și preparate culinare, să deguste din delicioasele plăcinte cu mere, brânză, dovleac și gem, din sucurile naturale din fructe, precum și schimbul sau cumpărarea de produse tradiționale.

Târgul tradițional de la Cândești are loc anual, în apropierea sărbătorii creștine Sfânta Parascheva. În acest an, Festivalul “Plăcintelor” va fi organizat de Primăria Comunei Cândești, Consiliul Local al Comunei Cândești, Școala Gimnazială “Matei Gr. Vlădeanu” Cândești și Biblioteca din localitate.

La Festival vor fi prezenți și jandarmii pentru că activitățile cultural-artistice să se desfășoare în cele mai bune condiții. În perioada 13-15 octombrie, aceștia vor acționa și la târgurile găzduite de comunele Slobozia Moară, Hulubești, Vulcana Pandele și Valea Lungă.

“Jandarmii dâmbovițeni vor fi la datorie în perioada 13-15 octombrie a.c., astfel încât cetățenii, care vor participa la manifestările publice ce vor avea loc în județul nostru, să petreacă în condiții de siguranță.

Jandarmii vor acționa în 5 localități dâmbovițene, unde se vor desfășura manifestări cultural-artistice și tradiționale, astfel:

– în perioada 13 – 15 octombrie a.c., în comuna Valea Lungă, la târgul tradițional de Sf. Parascheva, precum și la târgul de toamnă ce va avea loc în comuna Slobozia Moară;
– sâmbătă, 14 octombrie a.c., în comuna Hulubești, la târgul tradițional de Sf. Parascheva, la târgul anual de toamnă din comuna Cândești, sat Cândești Vale, precum și în comuna Vulcana Pandele, unde va avea loc “Festivalul Dovleacului”.

Principala misiune a jandarmilor dâmbovițeni, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, va consta în asigurarea siguranței cetățenilor, prevenirea consumului și traficului de substanțe interzise, precum și a faptelor de natură antisocială.

Pe această cale, adresăm participanţilor la aceste manifestări publice următoarele recomandări preventive:

• să evite implicarea în conflicte de orice natură;
• să acorde o atenție deosebită copiilor pentru a evita riscul de a se rătăci în mulțime;
• să respecte măsurile stabilite de organizatori și structurile de ordine publică pe timpul derulării evenimentelor;
• să sesizeze, orice situație de pericol ori faptă antisocială, fie prin contact direct la patrulele de ordine și siguranță publică, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112″, au transmis jandarmii dâmbovițeni.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!