Femeile gravide se pot vaccina împotriva Coronavirusului! Vezi recomandările Societății de Obstetrică și Ginecologie

Publicitate

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România le recomandă femeilor gravide să se vaccineze împotriva Covid-19, pentru că s-a demonstrat că infecția este mult mai puternică dacă se manifestă în timpul sarcinii. Vaccinarea ar îndepărta, astfel, toate probleme care s-ar putea ivi, mai ales într-o perioadă atât de sensibilă pentru toate femeile.

Președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România (SOGR), dr. Daniel Mureșan, spune că anul trecut au fost 82 de cazuri de femei care s-au infectat cu Covid-19 în timpul sarcinii, însă multe dintre ele au fost forme ușoare sau moderate, depășite cu tratament, scrie Realitatea.net.

„Anul acesta avem deja 120 de cazuri, dintre care cel puțin cinci au fost forme severe, greu de tratat. Din păcate există și cazuri complicate la femei tinere care au făcut forme severe de COVID. În interesul ambelor persoane – mamă și copil – de multe ori trebuie să declanșăm nașterea prematură”, spune dr. Daniel Mureșan, potrivit sursei citate.

Acesta spune că sunt extrem de multe de femei vaccinate la nivel mondial care nu au avut absolut niciun fel de problemă după primirea serului.

„Este sigură, arată datele adunate de organizațiile internaționale de ginecologie. Sunt deja zeci de mii de cazuri de gravide vaccinate, nu au avut nicio complicație, oricând se pot vaccina, inclusiv în primul trimestru”, spune medicul, potrivit Realitatea.net.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!