Femeie din Târgoviște, mușcată de un câine în curtea casei sale! Polițiștii au aplicat trei amenzi

Publicitate

Momente de groază pentru o femeie de 45 de ani după ce a fost atacată de un câine, din rasa Amstaff, în curtea locuinței sale. Totul s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, într-o gospodărie din orașul Târgoviște.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Se pare că animalul aparținea unei femei de 41 de ani, care locuia în aceeași curte cu victima.

La fața locului, polițiștii din Târgoviște, alături de cei de la biroul pentru Protecția Animalelor, au verificat condițiile de deținere ale animalului, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale, în cuantum de 7.000 de lei, pentru lipsa microcipării, nedeclararea la o unitate de poliție și neînregistrarea la Asociația Chinologică Română.

De asemenea, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietar sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută de art. 12 din O.U.G. nr. 55/2002.

“La data de 26 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați de o femeie de 45 de ani, din Târgoviște, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în curtea locuinței, ar fi fost mușcată de un câine din rasa Amstaff care aparține unei femei de 41 de ani, care locuia cu femeia.

Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, fără a rămâne internată”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Polițiștii de la protecția animalelor atrag atenția asupra măsurilor pe care trebuie să le adopte deținătorii de animale periculoase pentru a fi prevenit orice atac sau eveniment negativ

Polițiștii vă informează cu privire la faptul că proprietarii sau deținătorii temporari ai câinilor periculoși sau agresivi trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, capacitate deplină de exercițiu și să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea unei infracțiuni contra persoanei.

În plus, pe lângă îndeplinirea condițiilor de mai sus, aceștia au obligația să depună la sediul poliției în a cărei rază este situat imobilul în care este deținut câinele o adeverință eliberată de Asociația Chinologică Română din care să rezulte încadrarea câinilor periculoși, precum și o declarație pe proprie răspundere.

De asemenea, proprietarii sau deţinătorii temporari ai câinilor au obligația să inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul “Câine periculos” sau, după caz, “Câine agresiv”, printr-o plăcuţă.

Polițiștii subliniază că deținătorii/ proprietarii răspund penal pentru săvârșirea următoarelor fapte:
– neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc;
– fapta persoanei de a organiza lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum şi de a participa cu câini la astfel de lupte
– introducerea în țară sau comercializarea câinilor periculoși din categoria I;

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!