Femeie din Dâmbovița, amendată drastic pentru că ținea în condiții improprii zeci de câini și pisici

Publicitate

O femeie din comuna Văcărești a fost amendată drastic de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor, după ce aceştia au descoperit în cadrul gospodăriei sale  34 de animale (17 câini și 17 pisici) ţinute în condiţii improprii. Dâmbovițeanca a fost sancționată de oamenii legii cu o amendă în valoare de 12.000 de lei.

Autorităţile caută acum o fundaţie care să preia animalele şi să le asigure îngrijirea de care acestea au nevoie

„Polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor s-au deplasat în localitatea Văcărești, unde, în locuința unei femei de 53 de ani, au identificat 34 de animale, respectiv 17 câini și 17 pisici.

S-a constatat că proprietarul animalelor nu a respectat obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie, următoarele: un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, îngrijire și atenție, precum și asistență medicală, motiv pentru care femeie a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 12.000 de lei.

Precizăm că, la acest moment, sunt efectuate demersuri pentru identificarea unei asociații/fundații căreia să i se încredințeze animalele”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!