FC Pucioasa va fi antrenată de un fost technician al Petrolului Ploiești. “La Pucioasa sunt condiții acceptabile. Fotbalul a devenit un fenomen social în acest oraș”

Publicitate

Ionuț Parghel
FC Pucioasa are din această săptămână o nouă conducere tehnică. Noul antrenor al divizionarei C dâmbovițene a devenit Romică Ciobanu (42 ani), cel care l-a succedat la cârma echipei pe Cosmin Lunescu.

Secund al grupării de pe “Patrana” va rămâne în continuare Valentin Marian, cel care l-a secondat și pe Lunescu. În schimb, “Lună” a declinat oferta Pucioasei de a fi antrenor cu portarii. Romică Ciobanu ia preluat pe “bombonarii”în urma unei discuții avute cu Cristian Mitrea, președintele echipei și cu Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa.

Obiectivul tehnicianului în noua stagiune va fi ca echipă să se mențină între locurile fruntașe din serie. De asemenea, noul antrenor își dorește ca trei sferturi din jucători să rămână la gruparea din Pucioasa. “Am ajuns la FC Pucioasa la solicitarea domnului președinte al echipei Cristian Mitrea, care apoi a fost suplinită de dorința domnului primar al orașului, Costi Ana. Am luat decizia de a prelua Pucioasa pentru că am hotărât să nu mai plec din localitatea natală o perioadă de timp. Pentru un  timp doresc să rămân acasă lângă familie. Ca obiectiv a fost stabilit o constanță mai bună cu privire la rezultatele pozitive și menținerea echipei între locurile fruntașe. Îmi doresc ca trei sferturi din jucători să rămână la Pucioasa. În ultimul sezon au demonstrat că sunt fotbaliști valoroși prin tot ce au realizat. Cu siguranță vom mai aduce jucători. În mare parte vom transfera jucători dâmbovițeni care vor accepta condițiile noastre financiare. De asemenea, dacă anumiți jucători din cadrul lotului vor găsi condiții mai bune în alte părți nu putem să ne opunem din drumul lor. Pot să spun că la Pucioasa sunt condiții acceptabile. Iar mai mult de atât, fotbalul a devenit un fenomen social în acest oraș”, ne-a declarat Romică Ciobanu.

Ultima echipă pe care a antrenat-o tehnicianul originar din Pucioasa a fost Petrolul Ploiești, iar în carieră le-a mai pregătit pe FCM Alexandria,  CS Ștefănești, CSO Plopeni, Autocania Caransebeș, Viitorul Pucioasa, dar și o grupă de juniori de la Chindia Târgoviște. Ca fotbalist, acesta a activat la formații precum Cimentul Fieni, Drobeta Turnu Severin, Zimbru Chișinău, Metalul Plopeni, FC Vaslui, CSM Ploiești, CSO Plopeni, Astra Ploiești, Juventus București și Politehnica Timișoara, unde cu ultima formație a bifat 8 prezențe în Liga I.

În sezonul 2018-2918 FC Pucioasa a terminat pe locul 6 în seria C3, cu 45 de puncte acumulate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!