FC Aninoasa va lupta pentru promovare în Liga a 2-a. Ce spune Bălașa despre sezonul recent încheiat și care sunt planurile | INTERVIU

Publicitate

Ionuț Parghel
Al treilea sezon de Liga a 3-a nu a fost unul prea reușit pentru FC Aninoasa. Divizionara C dâmbovițeană a întâmpinat ceva emoții pe final de campionat pentru a continua și stagiunea viitoare în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării.

Conducerea tehnică a echipei a lăsat și ea de înțeles că sezonul recent încheiat a fost unul extrem de greu. Într-un interviu acordat pentru dbonline.ro, antrenorul Cristian Bălașa a considerat că a avut parte de cel mai greu sezon de când se află la cârma divizionarei C, dar în același timp a precizat că în noul campionat Aninoasa va arăta o altă față, iar obiectivul principal va fi promovarea în Liga a 2-a.

Rep:. Cristi, Liga a 3-a a luat sfârșit. Cum caracterizezi evoluția Aninoasei în sezonul recent încheiat?

A fost un campionat greu! Au fost multe sincope în jocul echipei. Începutul a fost rău pentru noi, cu cinci înfrângeri consecutive. Rezultate ceva mai bune au apărut după eșecurile din primele cinci etape. Returul a fost bun în prima parte, iar spre final a fost dezamăgitor.

Rep:. Aninoasa s-a aflat o perioadă bună în zona fierbinte a clasamentului, de ce crezi că s-a ajuns într-o astfel de situație?

Am ajuns în zona fierbinte datorită inconstanței în evoluții. Faptul că am avut numai 15 jucători (dintre care cinci au service) și-a pus amprenta. De asemenea, cred că alte cauze au mai fost efectuarea a doar trei antrenamente pe săptămână și lipsa la meciuri a unor jucători importanți datorită suspendărilor care au intervenit pe parcurs. În condițiile acestea nu am mai putut fi omogeni. Spre sfârșit, cred că intervenit o autonemulțumire când am avut dubii mari asupra unor jucători care prin evoluțiile lor au tras echipa în jos.

Rep:. Ținând seama cu cât devotament îți faci munca de antrenor, crezi că Aninoasa ar fi putut mai mult în ultimul campionat?

Cu siguranță da. Dar, cum am mai spus au fost meciuri când pur și simplu nu-mi explicam evoluțiile unor jucători de la care mă așteptam mult mai mult. Liderul de echipă a lipsit cu desăvârșire din vestiar, cât și în teren. Faptul că salariile au fost foarte mici a rupt vestiarul în două. Adică unii dintre jucători se bazau pe acel salariu, iar alții, care au service, pentru ei salariul de la Aninoasa era doar un bonus. Sper să fiu mai inspirat în alegerea jucătorilor pe viitor.

Rep:. Îți reproșezi vreo decizie luată în calitate de antrenor?

Am și eu partea mea de vină pentru că sunt momente mai ales după joc când iau decizii la cald. Sunt un tip care mă aprind repede. Cu siguranță, în astfel de momente trebuie să fiu mai calm, iar dialogul cu jucătorii trebuie să fie mai cald. Mă aprind repede datorită faptului că muncesc mult și vreau să mă bat pentru primele locuri. Am pus mult suflet la această echipă și m-am atașat foarte mult de tot ce înseamnă Aninoasa. De aceea vreau ca jucătorii să ofere totul pe teren pentru a mulțumi pe cei care ne susțin financiar și moral din tribune.

În noul campionat ne vom lupta pentru promovare

Rep:. Se poate spune că sezonul recent încheiat a fost cel mai greu pentru tine ca antrenor la Aninoasa?

Da, dar am fost puternic și pozitiv tot timpul chiar dacă rezultatele mă contraziceau. Acest sezon a fost o experiență bună pentru mine care mă v-a ajuta pe viitor.

Rep:. Ce urmează pentru Aninoasa și care este obiectivul pentru noul campionat?

Urmează să schimbăm obiectivul și o mare parte din jucători. Îmi doresc la echipă trei-patru jucători cu experiență și patru-cinci juniori foarte buni. Obiectivul va fi lupta la promovare! Avem condiții bune pentru că Primăria Aninoasa le-a asigurat tot timpul și sper să o facă și pe viitor pentru a ne bate la o promovare istorică pentru acest club, dar și pentru comuna Aninoasa. Am lângă mine oameni de calitate, precum domnul Constantin Maricescu, primarul localității, domnul Cristi Mitrea, președintele clubului, dar în același timp și patroni de firme, care au venit sponsori la echipă. Cu toții îmi dau încredere și speranță că putem îndeplini obiectivele pentru noul campionat. Tuturor trebuie să le mulțumesc pentru că echipa va avea un buget bun pentru stagiunea viitoare.

Rep: Vor mai exista schimbări la echipă?

Sigur vor exista mai multe schimbări, atât la nivelul lotului de jucători, cât și la nivel tehnic. Pe 8 iunie vom avea un mic banchet, iar apoi vom anunța cu ce jucători vom încheia colaborarea. Când îți propui un obiectiv de promovare îți trebuie o echipă puternică din toate punctele de vedere. Ne aflăm în discuții cu mai mulți jucători, iar în maximum 10-15 zile se va ști în proporție de 80% ce jucători vor ajunge la Aninoasa.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!