Favipiravirul – medicamentul împotriva Covid-19 va fi produs în România. “O cură cu acest medicament costă undeva la 220 de lei.”

6232005 30.04.2020 An employee demonstrates a tablet of antiviral drug Favipiravir at the enterprise of ChemRar Group in Khimki, outside Moscow, Russia. Russia is set to test Favipiravir, an off-patent drug originally owned by Japanese drug maker Fujifilm Toyama Chemical, as a treatment for coronavirus patients as it holds potential against RNA viruses, one of which is Covid-19.,Image: 516171844, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Publicitate

Dragoș Damian, TEO Terapia Cluj, a anunțat că Fivipiravirul, medicamentul introdus în protocolul Covid-19 de mai multe luni, va fi produs în România. Se pare că formele ușoare de infecție pot fi tratate înainte de apariția complicațiilor, în ambulatoriu, potrivit Dcnews.ro. 

Acest medicament va putea fi prescris fie de medicul de familie, fie de medicul specialist, astfel încât pacientul să le poată lua direct din farmacie. De asemenea, se pare că acesta este cunoscut de mai bine de 10 ani, iar cura este una cu mult mai ieftină decât cea din spitale, care ajunge la 8.000 lei, în timp ce tratamentul cu Favipiravirul costă doar 220 lei.

“Bătălia se dă înainte de spital, la formele uşoare, formele moderate pentru că pacienţii chiar nu mai ajung în spital. Ca să vedeţi diferenţa între bătălia înainte de spital şi în spital, o cură cu acest medicament costă undeva la 220 de lei. O cură cu medicamentele de spitale – când eşti în formele severe, cu ventilaţie – costă peste 8000 de lei şi nu se ştie întotdeauna dacă scapi. O cură completă durează 5-6 zile.

Favipiravirul este deja adus în România, din import. Începând cu luna iulie, va fi produs la noi în România şi am putea să producem undeva la 50.000 – 60.000 de cutii pe lună. Sperăm să nu ajungem la acest necesar şi vaccinarea să meargă. Dacă sunt necesare aceste cantităţi, ele vor fi puse la dispoziţie”, a declarat Dragoș Damian, conform Dcnews.ro. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!