Fără un leu de la Guvern, pe drumul din munte – DJ 714, afectat de viituri, au început lucrările premergătoare reparațiilor

Publicitate

Au început lucrările premergătoare reconstruirii DJ714, drumul județean din munte afectat de viiturile de acum trei săptămâni.

Consiliul Județean Dâmbovița, prin SC Lucrări Drumuri și Poduri, degajează asfaltul rupt de pe cei 240 de metri de drum și curăță albia râului Ialomița de materialul lemnos adus de ape.

Cu toate că din partea Consiliului Județean Dâmbovița s-au făcut demersuri la Guvern pentru acordarea unui sprijin financiar necesar reparațiilor, administrația locală neputând suporta singură pagubele produse în munte de furia naturii, din păcate acest sprijin încă se lasă așteptat.

”DJ714 este foarte important pentru turismul dâmbovițean, asigurând accesul spre platoul Peștera-Padina, pe partea stângă a Lacului Bolboci.

Din păcate, sprijinul Guvernului încă se lasă așteptat, deși zona montană dâmbovițeană este de interes național. Sperăm ca pe parcursul execuției lucrărilor de refacere a DJ714, Executivul să contribuie cu sumele necesare finalizării cât mai rapide a acestui drum.

Efortul financiar depășește cu mult posibilitățile județului, astfel că suportul autorităților centrale este obligatoriu, mai ales că Dâmbovița nu a primit niciun ban pentru remedierea daunelor produse de calamități, așa cum au primit alte 17 județe din țară”, a menționat astăzi președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Accesul în zonă se va face pe varianta de drum asfaltat de pe marginea Lacului Bolboci, însă drumul avariat de viituri este singura cale de acces pe timp de iarnă către Bucegii dâmbovițeni. Iar lucrările ar trebui executate rapid, atât cât mai ține vremea bună.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!