Fără amenzi până luni! Hotărârea care impune restricții în stare de alertă nu prevede sancțiuni

Publicitate

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență care reglementează starea de alertă prevede o serie de măsuri care trebuie luate în seamă de oameni, dar și o serie de interdicții, precum cea de a ieși din localitate, cu unele excepții.

Ministrul de Interne a anunțat joi seară că de astăzi, pentru 30 de zile, se instituie starea de alertă. A prezentat o serie de interdicții, dar nu și sancțiuni. Sancțiunile vor intra în vigoare de luni (18 mai).

În hotărârea prezentată aseară nu sunt prevăzute însă amenzi nici pentru cei care nu poartă mască în spațiile închise și în transportul public, nici pentru cei care încalcă restricțiile de deplasare.

Hotărârea prevede doar că “la solicitarea instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor stabilite pe timpul stării de alertă, situațiile exceptate potrivit prevederilor aln. (2), (3, n.r.) se justifică prin declarație pe propria răspundere”.

Hotărârea reglementează starea de alertă până luni, când va intra în vigoare o lege adoptată de Parlament în acest sens.

În textul de lege sunt prevăzute și sancțiuni. Astfel, “circulația persoanelor, pietonală sau vehicule, în locurile și, după caz, în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă” se acționează cu amendă de la 500 la 2 500 de lei.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!