Faptele de violență, tot mai dese în unitățile școlare din România! Un elev de liceu din Vâlcea a fost bătut de colegi în timpul pauzei. Agresorii au fost amendați de jandarmi

Publicitate

Faptele de violență au ajuns să fie tot mai dese în instituțiile de învățământ din România! După ce un școlar de clasa VI-a din Turda a fost lovit cu pumnii și picioarele de un profesor, tot miercuri, un elev de 17 ani de la un liceu din județul Vâlcea a fost bătut de 3 tineri, într-o sală de clasă, în timpul unei pauze, fără ca vreunul dintre colegii să reacționeze. Se pare că elevii agresori și-au lovit colegul cu palmele în zona feței și a corpului. După loviturile primite, victima a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La scurt timp după incident, oamenii legii au reușit să-i identifice pe elevii care au recurs la agresarea colegului, de la Liceul “Constantin Brâncoveanu”, din orașul Horezu. Cei în cauză sunt trei minori, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani.

Conducerea liceului a solicitat intervenția jandarmilor la scurt timp după ce a aflat de incident, iar agresorii au fost amendați cu câte 1000 de lei.

“Trei tineri, elevi ai liceului “Constantin Brâncoveanu” din orașul Horezu, au bruscat un alt elev, în vârstă de 17 ani, chiar în sala de clasă. Totul s-a petrecut în timpul pauzei, de față fiind și ceilalți elevi, însă niciunul nu a intervenit.

Elevul a anunțat personalul de pază al liceului, care a solicitat ajutorul jandarmilor. Un echipaj de jandarmerie care se afla în apropierea unității de învățământ a intervenit imediat, reușind să identifice elevii care au provocat scandalul, stabilind că toți trei sunt minori, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani.

În timpul altercației, aceștia l-au lovit cu palmele în zona feței și a corpului. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale.

Patrula de jandarmi i-a adus la cunoștință elevului că poate depune plângere împotriva celor trei colegi, însă nici elevul și nici unchiul acestuia, în urma consultării telefonice cu părinții minorului, nu au dorit să procedeze în acest sens.

În consecință, cei trei elevi au fost sancționați contravențional de către jandarmi cu amenzi în valoare de 1000 lei fiecare pentru încălcarea mai multor prevederi ale Legii 61 din 1991 (republicată).

De asemenea, toate informațiile au fost transmise Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, pentru măsuri specifice din competență.

Urmează ca la nivelul instituției de învățământ să se desfășoare activități de prevenire a acestui gen de fapte”, se arată într-un comunicat transmis de Jandarmeria Vâlcea.

Totodată, joi, într-un liceu din Târgoviște, doi elevi au pătruns în incinta unității școlare cu pistol de tip airsoft și un briceag, iar marți, într-un alt liceu din Râmnicu Vâlcea, Colegiul Tehnic Forestier, un elev de clasa a XI-a a venit la cursuri cu un pistol airsoft.

Sursă foto: ziaruldevalcea.ro

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!