Familiile care au copii ar putea primii beneficii de la Guvernul care urmează să fie instituit: subvenții pentru locuințe și mașini, vouchere și reduceri de taxe

Publicitate

Noul Guvern care urmează să fie instituit promite sprijinirea financiară a familiilor care au copii pentru achizițiile locuințelor, vouchere și subvenții precum și reduceri de taxe, scrie Alba24.ro. Astfel, printre măsurile anunțate sunt: acordarea unui grant de 30% din valoarea construcției/achiziției unei locuințe noi (începută în 2022) familiilor cu copii mai mici de 15 ani și care nu dețin în prezent o locuință; creșe, afther-school; un Program de finanțare pentru achiziția unor autoturisme familiale (de 7 persoane/locuri); credite personale pentru tineri familiști.

În acest context, programul de guvernare are ca scop încurajarea creșterii natalității în România, însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, tinerele familii trebuie să fie sprijinite inclusiv de către autorități. De asemenea, părinții trebuie să fie convinși să se întoarcă la muncă, imediat după ce trece perioada oferită de stat pentru a rămâne cu copilul.

În același program de guvernare, se mai găsesc: extinderea programelor de tip școală după școală (after school); facilități fiscale pentru întreprinzătorii care oferă lucrătorilor anumite beneficii favorabile familiei (ex. decontare cheltuieli creșă sau învățământ etc.), Program de finanțare pentru achiziția unor autoturisme familiale (de 7 persoane/locuri); dezvoltarea sistemului instituțional de îngrijire timpurie a copiilor (program creșe, instituții de consultanță familială, medicină de familie și pediatrie, înființarea unei rețele de consultanți de sănătate / asistenți medicali comunitari), mai scrie Alba24.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!