Falsa psihologă din Târgoviște, trimisă în judecată de PICCJ! Ce acuzații i se aduc

Publicitate

Femeia de 51 de ani, din Târgoviște, care a activat drept psiholog la un spital din localitate timp de 20 de ani, în baza unor documente falsificate, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului General pentru înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat, vineri, 29 ianuarie, că procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a PICCJ au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a Sorinelei Paraschiv care a profesat drept psiholog cu acte falsificate, pentru săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune și a infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

“Din cercetările efectuate rezultă că inculpata ar fi depus  la dosarul de angajare documente de studii falsificate, respectiv: adeverința eliberată de Universitatea „Hyperion” – Facultatea de Psihologie și Sociologie București, potrivit căreia este absolventă și licențiată a acestei facultăți, atestat de liberă practică având antetul Colegiului Psihologilor din România, dar și atestat de liberă practică eliberat de D.S.P. Dâmbovița în baza diplomei de licență falsificată, aparent eliberată de Universitatea „Hyperion”, au arătat procurorii.

Instituția angajatoare a fost prejudiciată cu 367 990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate doar pentru perioada 2011-2019, de la Secția de Psihiatrie și de la Comisia de Expertiză Medico-Legală.

“Actele adiționale la contractul de muncă au produs efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituției angajatoare cu suma de 367.990 lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate doar pentru perioada 2011-2019 lei (de la Secția de psihiatrie și de la comisia de expertiză medico-legală)”, reiese dintr-un comunicat emis de PICCJ.

În perioada 1999-2019, a exercitat fără drept profesia de psiholog în cadrul  Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – Secția Psihiatrie ca urmare a încheierii contractului individual de muncă cu Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, în funcția de psiholog cu normă întreagă, în cadrul comisiei de expertiză medico-legală psihiatrică, dar și în cadrul unei societăți comerciale, fără a fi licențiată în specializarea de psiholog/sociolog.

În cauză sunt aplicabile dispozițiile art. 38 din C.pen. privind concursul real de infracțiuni”, se arată în comunicatul emis de PICCJ

“Prin rechizitoriul întocmit s-a solicitat instanței de judecată menținerea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată față de inculpată și a tuturor măsurilor asiguratorii dispuse în cauză, respectiv menținerea sechestrului asigurator asupra  a două bunuri imobile aparținând inculpatei, precum și a măsurii asiguratorii a popririi asupra sumelor de bani aflate în conturile bancare ale acesteia. Totodată, instanța de judecată se va pronunța cu privire la desființarea actelor de studii și atestare folosite de inculpată la comiterea faptelor.

În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Târgoviște, spre competentă soluționare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul de la PICCJ.

Sursă foto: Captură Video PRO TV

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!