Făget, primul oraș din România care intră în carantină din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus

Publicitate

Făgetul este primul oraş din România care intră în carantină. Aici au fost depistate 47 de cazuri de coronavirius, dintre care opt sunt cadre medicale la spitalul din oraş.

Făgetul îndeplinește condiţia de carantinare, respectiv de peste trei cazuri la o mie de locuitori. Ordinul final pentru instituirea carantinei trebuie emis de către Departamentul pentru Situații de Urgență.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a declarat la Digi 24 că CJSU a decis instituirea carantinei în orașul Făget și în cele 3 sate aparținătoare în urma raportului Direcției de Sănătate Publică și se așteaptă, în cursul zilei, ordinul DSU în acest sens.

Avem o situație delicată în oraș, sunt 47 de persoane testate pozitiv (…) Oamenii trebuie să înțeleagă că se pot deplasa la locul de muncă în baza adeverinței de la serviciu. De asemenea, nu se restricționează niciun serviciu public”, a spus  Călin Dobra.

El a precizat că DSU ar urma să decidă pe ce durată va fi aplicată măsura.

La rândul său, primarul din Făget, Marcel Avram, a spus că a fost întrunită condiția de 3 cazuri la mia de locuitori pentru instituirea carantinei și, în plus, este o problemă și la spitalul din localitate, unde au fost testați pozitiv 8 asistenți și infirmieri.

La acest moment, în România se află sub carantină două localități– Cartojani din județul Giurgiu și Gornet din Prahova.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!