Facturile la energie electrică și gaze nu vor crește după 1 aprilie! Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

Publicitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că românii nu se vor confrunta cu noi majorări începând cu 1 aprilie, ca urmare a unei soluții ce va ajuta estomparea prețurilor. Acesta a spus că în momentul de față problema majorărilor de prețuri este prioritară și se încearcă pe cât posibil rezolvarea acestora.

“Vă spun cu certitudine că prețurile vor rămâne aceleași în acest moment, care sunt trecute în ordonanța de urgență. Se va adopta o soluție, inclusiv pentru cauze, dar și pentru efecte, pentru că trebuie limitată inflația. Toți factorii decidenți, în acest moment, s-au strâns în jurul acestei probleme.

Dacă, Doamne ferește, nu se dă o ordonanță sau nu se dă o lege în Parlament, categoric se va prelungi această ordonanță. Dacă se dă și este timp să se negocieze și cu Comisia, să se facă și toată reglementarea și tot parcursul prin ANRE, ca să fie totul legal și transparent, atunci vom avea mai curând, de la 1 aprilie. Nu se va ieși din această marjă de preț”, a spus liderul PSD, potrivit alba24.ro.

De asemenea, Marcel Ciolacu a declarat că este sigur că în următorii 3 ani România va fi o țară independentă din punct de vedere energetic. Acest lucru se va întâmpla ca urmare a unor proiecte de viitor menite să crească productivitatea.

“Un Guvern eficient e când gândește cu 2-3 pași înainte. Au venit colegii mei în Parlament cu scoaterea a trei hidrocentrale, să le scoatem prin lege, este inadmisibil. Iubesc natura, dar sunt niște decizii…

De acolo am alimente, au făcut ai mei socoteala, 300.000 de gospodării. Toate investițiile sunt blocate. Nu poți să te duci să semnezi să scoți 1.600 de MW să-i oprești, să semnezi la Bruxelles și tu să nu ai pe termen scurt să dai drumul la alte capacitați de producție.

România este condamnată ca în următorii trei ani de zile să devină independentă energetic și putem face acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit alba24.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!