Explozie de cazuri noi de COVID-19. Ministrul Sănătății: ”Nu există, în momentul de faţă, motive de panică”

Publicitate

Explozie de cazuri noi de COVID-19 în România care a raportat peste 34.000 noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore!

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat astăzi că nu există motive de panică, iar şcolile rămân deschise.

”Nu există, în momentul de faţă, motive de panică. Important este ca fiecare dintre noi să respectăm regulile, să încurajăm vaccinarea, mai ales în cazul categoriilor vulnerabile la risc. De asemenea, şcolile rămân în continuare deschise. Pe baza algoritmului stabilit legat de existenţa unui focar cu trei cazuri în fiecare clasă. (…) Îmi pare bine că, în sfârşit, Ministerul Educaţiei a reluat programul de testare în şcoli. El poate să fie un bun ajutor, dar mai trebuie lucrat, încât aceste teste să fie efectuate corect de către părinţi, să existe o bună evidenţă a copiilor. Încă un lucru foarte important, l-am auzit în presă, că sunt persoane care îşi trimit copiii cu simptome la şcoală. Un astfel de copil trebuie testat, dar trebuie reţinut la domiciliu şi, din punctul ăsta de vedere, este extrem de importantă activitatea cadrelor didactice şi nedidactice, dimineaţa la triajul epidemiologic sau în cursul zilei, depinde de orar. Copiii cu simptome trebuie să rămână la domiciliu”, a declarat oficialul de la Sănătate.

Ministrul consideră că numărul cazurilor va crește în continuare, din prognosticuri se vor înregistra noi recorduri săptămâna viitoare.

România a  raportat azi 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară.

Din nefericire, și numărul deceselor este dublu față de raportarea precedentă: în intervalul 25.01.2022 (10:00) – 26.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 94 de decese. Până astăzi, 59.726 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Dâmbovița este în scenariul roșu cu o rată de incidență de 4,14 (498 de cazuri în ultimele 24 de ore).

Doar cinci județe mai sunt în scenariul galben (Brăila, Gorj, Olt, Teleorman, Vaslui) și unul singur în scenariul verde (Mehedinți).

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!