Exercițiu ISU Dâmbovița: Alunecare de teren în comuna Glodeni

256

Astăzi, 26 mai a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița organizează un exercițiu de cooperare, cu forțe și mijloace în teren. Acesta se va desfășura în comuna Glodeni, sat Gușoiu, începând cu ora 10:00.

Conform scenariului exercițiului, în data de 26.05.2022, ora 09:30, jumătatea de nord a județului Dâmbovița se află sub cod portocaliu de precipitații. În localitatea Glodeni se înregistrează precipitații abundente și vânt puternic, temperatura exterioara fiind situată între 100C Și 190C.

În cadrul exercițiului sunt simulate două situaţii operative, una în care alunecarea de teren a afectat 20 de imobile și se impune evacuarea din zona de risc a aproximativ 30 de persoane și a doua în care unul din imobilele afectate s-a prăbușit, existând una sau mai multe victime prinse sub dărâmături.

Comuna Glodeni se află în partea de nord a județului Dâmbovița, are în componența sa 7 sate, o populație de 4226 locuitori și o suprafață de aproximativ 11000 de hectare. Comuna Glodeni reprezintă un punct nevralgic în ceea ce privește alunecările de teren pe teritoriului județului Dâmbovița, datorită poziției geografice.

Comuna este localizată în zona deluroasă a Carpaților Meridionali, în localitatea având loc în timp mai multe alunecării de teren, cele mai semnificative, având în vedere pagubele înregistrate, au avut loc în anii 1980, 2010 și 2018.

Persoanele care își desfășoară activitatea în zona exercițiului sau cetățenii care vor trece prin apropierea locului în care se vor desfășura evenimentele trebuie să știe că este un exercițiu, iar siguranța acestora nu este pusă în pericol.

Sursă foto: Mediafax.ro

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!