Executivul Primăriei Târgoviște somează public transportatorul Group Atyc pentru că nu respectă legislația în vigoare! Cristian Stan: “Cer autorităților competente să verifice de urgență”

Publicitate

Compania de transport persoane Group Atyc SRL nu se mai află în grațiile Primăriei Municipiului Târgoviște.

Executivul Primăriei a transmis, astăzi, că va sta cu ochii pe transportator, atâta timp cât acesta nu va respecta egislația în vigoare, cu privire la gratuitatea elevilor, care urmează cursurile unităților de învățământ de pe raza orașului  Târgoviște.

Mai mult de atât, primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a precizat că va cere să se facă o investigație cu privire la situația de acolo, iar dacă se vor găsi nereguli să se ia măsurile corespunzătoare.

“Așa cum am anunțat, începând cu acest an școlar, elevii care frecventează sa școlile din municipiul Târgoviște beneficiază de gratuitate la transportul public în comun, indiferent că domiciliază în alte unități administrativ-teritoriale sau în municipiul Târgoviște. Fac apel la toți transportatorii să respecte legislația în vigoare. Am primit zeci de mesaje de la copiii de liceu, în principal care domiciliază în alte unități administrativ-teritoriale, la adresa transportatorului Group Atyc, care nu respectă legea pe ceea ce înseamnă transportul gratuit.

Mi se pare inadmisibil și cer autorităților care au competente în domeniu să verifice de urgență acest lucru, în contextul în care, până la urmă, discutăm de copii, discutăm de elevi, discutăm de un cadru legal în vigoare, care le acordă gratuitate, discutăm de niște angajamente pe care atât administrația locală, cât și Ministerul Educației și le-a luat față de acești copii, iar un operator care nu are nici un fel de competență în afară de a respecta legea, nu poate pur și simplu să refuze acordarea gratuități pentru elevii care frecventează unitățile de învățământ din Târgoviște.

Este vorba de acele trasee pe care le face transportatorul menționat, pentru că pe ceea ce înseamnă zona limitrofă  a municipiului Târgoviște, unde acționează operatorul Primăriei Târgoviște nu sunt probleme. Începând cu luna noiembrie și până în martie, din momentul în care vor veni celelalte autobuze, voi face tot ce pot să mărim aria de activitate a operatorului municipiului Târgoviște, astfel încât acest lucru să nu se mai întâmple, iar elevii să aibă alternative. Operatorul județean de care am discutat este unic transportator pe anumite zone, unde acest lucru a fost transmis și de copii”, a precizat primarul municipiului Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!