Exclusă din sistem! O învățătoare din Dâmbovița a fost sancționată dur după ce a refuzat să predea online

O învățătoare de la școala generală din Ocnița a rămas fără loc de muncă, în această săptămână, după ce aceasta nu a susținut orele online.

Învățătoarei i-a încetat contractul de muncă după ce nu a desfășurat niciun fel de activitate didactică încă din primăvară. Aflată la vârsta pensionării, femeia nu a lucrat deloc cu elevii în intervalul martie-iunie. Aceasta nu are telefon conectat la internet, iar mai mult de atât, a refuzat neîncetat sprijinul școlii în acest sens.

Inspectorul școlar general al județului Dâmbovița, Sorin Ion, a confirmat că învățătoarea din comuna Ocnița a fost sanționată dur, cu desfacerea contractului de muncă.

“I s-a desfăcut contractul de muncă după ce luni de zile nu și-a făcut treaba. Nu a luat legătura cu clasa din primăvară, fapt pe care nu l-am putut trece cu vederea.

Doamna învățătoare nu a făcut nimic. Nimic însemnând absolut nimic, A refuzat orice ajutor din școală. S-a întrunit comisia de disciplină din școală, au făcut toți pașii și au desfăcut contractul de muncă. Doamna a dat școala în judecată, dar nu văd ce instanță ar fi de acord să dai salariu fără nicio muncă, iar să-ți abandonezi copiii total nu e în regulă”, a precizat Sorin Ion.

Învățătoarea din județul Dâmbovița reprezintă primul cadru didactic din România dat afară pentru că a refuzat să predea online.

La începutul acestei săptămâni, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a cerut tuturor inspectoratelor școlare din țară să se asigure că profesorii își organizează cursurile pe platformele online, susține Sorin Ion, inspectorul școlar general al IȘJ Dâmbovița.

“Noi deja verificăm activitatea profesorilor care își susțin cursurile online. Fiecare inspector școlar de-al nostru are un număr de școli în sectorul de care răspunde.

În general, facem două tipuri de activități. Mergem în școli să vedem cum se desfășoară cursurile online, vorbesc despre cazurile în care profesorii se conectează la platformele online de la școli”, a mai transmis Sorin Ion.

Aceasta nu este singura situație de acest gen din țară. Și în Vrancea un cadru didactic a fost sancționat după ce a refuzat orele în sistem hibrid.

Contactată de Edupedu.ro, inspectoarea școlară generală din Vrancea, Gabriela Marchitan, a declarat că “profesorul nu a vrut să-și facă orele și i s-a tăiat salariul, la nivel de școală. În momentul în care nu îți faci ora, aceea nu e plătită. E o chestie normală. Dar și-a revenit, s-a rezolvat problema”, a precizat Gabriela Marchidan.

De asemenea, un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic “Carmen Sylva” din Eforie Sud a sesizat că mai mulți profesori refuză să predea online. Copilul a explicat că într-o săptămână au fost făcute doar 14 dintre cele 32 de ore din programa școlară.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!