Eveniment inedit la Biserica ”Sf. Nicolae Geartoglu” din Târgoviște. 200 de candele, aprinse în memoria lui Tudor Vladimirescu și a eroilor Revoluției de la 1821

Publicitate

Eveniment dedicat împlinirii a 200 de ani de la Revoluția din 1821, la Târgoviște!

Miercuri, 26 mai, la Biserica ”Sf. Nicolae Geartoglu”, din imediata vecinătate a Mănăstirii Stelea și a Bibliotecii Județene ”I.H. Rădulescu”, vor avea loc, în ordinea următoare: un simpozion (ora 11) susținut de istorici pe teme legate de personalitatea lui Tudor Vladimirescu, ”Domnul Tudor”, urmat de slujba de pomenire a conducătorului Revoluției de la 1821 (ora 12.45).

De la ora 13.30, la Muzeul de Istorie, vor avea loc vernisajul expoziției ”Tudor Vladimirescu – 200 de ani de la Revoluția din 1821” și un moment artistic, susținut cu ajutorul Centrului Județean de Cultură.

Un moment inedit al evenimentului va avea loc seara, începând cu ora 20.00. În cadrul acțiunii intitulate ”De veghe stă lumina candelei”, târgoviștenii sunt invitați să aprindă 200 de candele în curtea Bisericii ”Sf. Nicolae Geartoglu”, în memoria lui Tudor Vladimirescu.

Organizatorii evenimentului sunt: Consiliul Județean Dâmbovița, Arhiepiscopia Târgoviştei, Primăria Municipiului Târgovişte, Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească”, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Asociația Culturală Tomis și Asociația Frontiera Gălățeană.

Vă reamintim că Tudor Vladimirescu a fost ridicat prin trădare de la Golești la 21 mai, iar ulterior a fost ucis de șefii eteriștilor la Târgoviște, în noaptea de 27 spre 28 mai, învinuit probabil de colaborare cu otomanii împotriva eteriștilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!