EURO continuă să crească: “Pe plan extern, au loc reaşezări importante pe pieţele mari.”

Publicitate

Daniel Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României, a analizat situația creșterii Euro, întrucât moneda a ajuns astăzi la o valoare de 4,88 lei, conform Dcnews.ro. Conform concluziei la care a ajuns acesta, cifra la care s-a ajuns astăzi, prin creșterile continue reprezintă realitatea economiei care trece printr-o perioadă dificilă în plan intern, în timp ce pe plan extern “au loc reaşezări importante pe pieţele mari”, așa  cum declară purtătorul de cuvânt conform sursei citate.

Am văzut programe de sprijin care fac atractive monedele puternice şi, în consecinţă, aceste lucruri se resimt asupra monedelelor mai slabe. Ţinând cont că am început anul cu 4,86 – acum este un 4,88 –  este o situaţie de relativă stabilitate, dar sub o presiune constantă care variază în funcție de condiţiile externe şi interne”, a spus Daniel Suciu, potrivit Dcnews.ro. 

De asemenea, Daniel Suciu consideră că această nouă creștere, cu doar doi bani, nu este o presiune suplimentară. Cursul valutar are un caracter variabil, nu este unul fix, căci dacă ar fi așa, ar însemna costuri imense pentru întreaga lume.

“Banca Naţională poate face ca aceste variaţii să nu fie bruşte, să nu dea peste cap economia şi echilibrele. Vă garantăm că suntem cu arma la picior, foarte implicaţi în ceea ce se întâmplă. În niciun caz, nu putem transforma o scădere într-o creştere”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al BNR, potrivit Dcnews.ro. 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!