Etapa județeană a concursului „Prietenii Pompierilor” a fost câștigată de elevii școlilor gimnaziale „Pictor Nicolae Grigorescu” Titu și „Coresi” Târgoviște

Publicitate

Marți, 4 iunie, pe stadionul comunal din Aninoasa, s-a desfășurat etapa județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” – ediția 2024.

Concursul cu tematică specifică serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli generale, fiind compus probe care urmăresc cunoaşterea actelor normative ce reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor, cât şi formarea unor trăsături moral-volitive cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, hotărâre, perseverenţă, corectitudine şi nu în ultimul rând, disciplină.

Concursul este compus din 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate.

Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie să treacă un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson.

După cele 3 probe de concurs (Proba teoretică, Pista cu obstacole și Ștafeta de 400 de metri cu obstacole), clasamentul general a fost următorul:
ECHIPAJE BĂIEŢI
Locul I: Şcoala Gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu” Titu;
Locul II: Şcoala Gimnazială nr.2 Titu Târg;
Locul III: Şcoala Gimnazială Aninoasa;
Menţiuni – Școala Gimnazială “Dora Dalles” Bucșani.
ECHIPAJE FETE
Locul I: Şcoala Gimnazială ,,Coresi” Târgoviște;
Locul II – Şcoala Gimnazială Titu Târg;
Locul III – Școala Gimnazială Aninoasa.
În acesta an, competiţia a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I“ Dâmbovița și a Primăriei Aninoasa.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!