Care este stadiul noii stațiuni de interes național Padina – Peștera, prima din țară care va fi amenajată, în condiții extrem de stricte, într-un Parc Național, respectiv Bucegi, pe teritoriul județului Dâmbovița?
Un proiect strategic de cea mai mare importanță și amploare privind dezvoltarea turismului dâmbovițean, un proiect al Consiliului Județean, cu pași concreți făcuți în mandatul actualului președinte Corneliu Ștefan, despre care domnia sa a venit cu informații de ultimă oră pentru publicația DCNews.ro.
Astfel, potrivit președintelui CJD, noua stațiune de interes național Padina – Peștera este deja declarată prin Hotărâre de guvern: „Anul acesta vom declara un proiect strategic al României, vom construi o stațiune modernă cu o valoare totală de aproape 80 milioane de euro. Este o investiție a Consiliului Județean din bani europeni, un proiect finanțat direct de la Comisia Europeană și declarat proiect strategic”.
Corneliu Ștefan estimează că lucrările vor dura aproximativ 2 ani. Este vorba despre două pârtii de schi, un centru de dezvoltare și infrastructura necesară pentru a atrage investitorii. „Când o să avem apă, canalizare, gaze, facem cele două pârtii plus centrul de agrement, automat vor veni și investitorii”.
Stațiunea Peștera-Padina este concepută ca un centru turistic atractiv, care să genereze venituri și să creeze locuri de muncă pentru comunitatea dâmbovițeană.
Investițiile în turism, activitățile recreative și culturale vor aduce beneficii economice durabile locale și naționale.
Cadrul natural al zonei reprezintă suportul pentru dezvoltarea a numeroase forme de turism, fapt care va face din Peștera – Padina o stațiune care va atrage turiști nu doar din România, ci și de peste hotare.
Zona montană dâmbovițeană este una naturală extrem de valoroasă, iar construcția și dezvoltarea stațiunii Peștera-Padina se va realiza cu un minim impact asupra mediului.
Așa cum în repetate rânduri a subliniat președintele CJD, se vor utiliza materiale de construcție prietenoase cu mediul, habitatele naturale vor fi protejate și va fi promovat turismul ecologic responsabil.
Pentru că este vorba despre o investiție uriașă și deosebit de complexă, ce se va realiza pentru prima oară în țara noastră în cadrul unui parc natural, au fost până acum organizate dezbateri tehnice, dezbateri publice, au fost corelate eforturile administrative cu 74 de legi, ordine de ministere, hotărâri de guvern, dar și directive și regulamente ale Uniunii Europene.