Eșecul campaniei de testare. Ministrul Educației: ”Un părinte care ține la copilul lui achiziționează teste”

Publicitate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, îi îndeamnă pe părinți să cumpere teste rapide pentru copii, având în vedere eșecul campaniei de testare din școli. Acesta a recunoscut că încă nu au fost soluționate contestațiile care au blocat achiziția testelor pe bază de salivă. Astfel, dacă statul nu le poate asigura elevilor testarea, singura variantă rămâne cea a părinților, scrie realitatea.net.

„Atunci când te interesează de sănătatea propriului copil, răspund eu, și îmi asum acest răspuns, da. Și am mulțumit părinților după ce, în prealabil, mi-am cerut scuze și în numele autorităților statului român care nu au făcut posibila achiziția. Da, un părinte care ține la copilul lui achiziționeaza teste”, a declarat ministrul Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

De asemenea, ministrul Educației a declarat că de luni şcolile în care rata de vaccinare este sub 60% în ziua de vineri, iar incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în localitatea respectivă este mai mare de 3 la mie vor intra în online.

“Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a spus ministrul, potrivit realitatea.net.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!