Eroii din adâncuri, antrenamente la Constanța! Sesiune de pregătire a scafandrilor dâmbovițeni

50

Echipa de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Basarab I” al Județului Dâmbovița desfășoară activități de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al Județului Constanța. Aceștia, timp de două săptămâni, execută scufundări reale pe timp de zi și pe timpul nopții, simulând misiuni de căutare, identificare, recuperare manechine și obiecte de dimensiuni diferite.

Anual, în perioada aprilie-septembrie, scafandrii execută stagiile de antrenament la Constanța. Antrenamentele sunt efectuate în mai multe locații, la adâncimi de 30 de metri, cu echipament specific, atât pentru sezonul rece, cât și pentru cel cald. În timpul pregătirii sunt urmărite diverse aspecte precum, modalitățile de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranța scafandrului.

“Scufundările pentru executarea misiunilor în cadrul poligoanelor de antrenament se desfășoară în echipe mixte, pentru a se asigura atât schimbul de experiență, cât și dezvoltarea abilităților de comunicare și cooperare sub apă astfel încât, la final, să se asigure succesul misiunii primite.

Scafandrii dâmbovițeni asigură misiunile de căutare-salvare în mediu acvatic din zona de competență a județului Dâmbovița, precum și alte județe atunci când sunt solicitați”, se arată într-un comunicat ISU Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!