Epidemia de coronavirus a suspendat activitatea micilor comercianți de la etajele Pieței 1 Mai. Ce soluție de ajutoarare propune primarul Târgoviștei

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, va propune luni, 23 noiembrie, în ședința extraordinară ce va avea loc online, suspendarea chiriilor comercianților din Piața 1 Mai, alții decât agricultorii.

După cum este cunoscut, guvernul a interzis activitatea în piețe și târguri sub motivul prevenirii răspândirii COVID-19, însă la nivel de primării, aproape în toată țara și inclusiv la Târgoviște, s-au găsit soluții de compromis pentru ca micii producători să nu intre în faliment.

La Piața 1 Mai din Târgoviște au fost demontate geamurile, astfel că agricultorii pot continua activitatea, deși în condiții dificile, însă ceilalți comercianți din cea mai mare piață târgovișteană au fost nevoiți să închidă magazinele.

După mai multe consultări, edilul municipiului va propune consilierilor municipali aprobarea unui proiect de hotărâre local pentru suspendarea contractelor de închiriere ale comercianților care au mici afaceri tot la Piața 1 Mai, dar nu mai pot să-și vândă marfa, în urma deciziei Guvernului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!