Elevi din Dâmbovița, calificați în etapa națională a Concursului Național ,,Știu și aplic – Securitatea și sănătatea în muncă se deprind pe băncile școlii”

Publicitate

Un echipaj al Liceului ,,Voievodul Mircea” din Târgoviște a reușit, week-end-ul trecut, calificarea în faza națională a Concursului Național ,,Știu și aplic – Securitatea și  sănătatea în muncă se deprind pe băncile școlii”, dedicat elevilor din învățământului profesional și tehnic.

Este vorba de un echipaj format din elevii Dănuț Zabou și Denis Floarea, care s-a clasat pe primul loc în faza județeană a concursului. Cei doi elevi sunt în clasa a XII-a. Acest echipaj va reprezenta județul Dâmbovița în etapa națională a concursului.

Liceul ,,Voievodul Mircea” Târgoviște a fost reprezentat în etapa județeană a concursului de două echipaje. Cel de-al doilea a fost compus din elevii Luis Mitrescu și Constantin Prodan (clasa a XI-a OMV), care a obținut Premiul al II-lea.

Cei patru elevi sunt pregătiți și coordonați de profesorii Daniela Năstăsescu și Bogdan Vlad.

Obiectivul principal al concursului este  încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită Securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă și pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale.

Statisticile actuale din Uniunea Europeană arată că tinerii lucrători au o rată de accidentare mai mare decât alte categorii de lucrători, din diferite cauze: lipsa de informare, lipsa de experienţă, lipsa de cunoştinţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă etc., astfel că învăţământul poate contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea acestora în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă încă de pe băncile școlii.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!