Elevi din Argeș și Dâmbovița primesc tablete prin Fundația Groupe Renault România

Publicitate

100 de elevi din județele Argeș și Dâmbovița vor avea acces la educație prin intermediul tehnologiei, folosind tablete donate de Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Automobile Dacia. Beneficiarii sunt elevi din ciclurile primare, gimnaziale și de liceu cu profil tehnologic, proveniți din medii defavorizate, în comunitățile rurale și urbane.

Elevii, cadrele didactice și personalul administrativ din Argeș vor primi în plus 50 000 de măști textile (tip 3 pliuri) și aproximativ 2.000 de litri de dezinfectant (utilizat pentru dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor), necesare în cazul orelor desfășurate cu prezență fizică. Donația de măști, respectiv dezinfectant, este susținută în parteneriat cu furnizorii români Francesca și Divos.

În Argeș, predarea materialului didactic a avut loc joi, 10 septembrie, la sediul Inspectoratului Județean Argeș, în prezența reprezentanților instituției, a unor directori de școli și licee, dar și a oficialilor companiei.

În perioada imediat următoare, urmează ca donația similară să ajungă și în județul Dâmbovița.

Fundația Groupe Renault România, cu sprijinul Automobile Dacia, a demarat în luna iunie o campanie dedicată accesului la educație, printr-o mobilizare a angajaților și a celor care sunt sensibili cu această cauză.

Aceștia au ales să direcționeze cei 3,5% din impozitul pe venit și să completeze formularul 230. Contribuția lor a fost suplimentată din fondurile companiei, astfel încât elevii să poată continua să învețe și de acasă, odată cu începerea școlilor.

Groupe Renault România s-a alăturat luptei împotriva pandemiei COVID-19, încă de la debutul crizei sanitare în România.

Grupul Renault deține și la Titu, în Dâmbovița, un centru tehnic pentru testarea vehiculelor și a organelor mecanice. Inaugurat pe 15 septembrie 2010, Centrul Tehnic Titu este al doilea centru de încercări al Renault din lume, ca mărime, având o suprafaţa de 350 de hectare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!