Elev din Dâmbovița, eliminat de la Bacalaureat după ce a încercat să copieze cu telefonul mobil

Publicitate

Un absolvent de liceu din Vișina, care susținea, astăzi, la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Târgoviște, proba de Bacalaureat la matematică, a fost eliminat din examen, pentru tentativă de fraudare. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, acesta a fost eliminat după ce a încercat să copieze cu telefonul mobil. Elevul nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

La Proba E)c) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021 au fost prezenți 537 candidați (82,61% din totalul de 650 candidați înscriși la această probă): 411 la matematică și 126 la istorie. Au fost absenți 113 candidați.

Candidații mai au de susținut Proba E)d – proba la alegere a profilului și a specializării, miercuri, 18 august 2021.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat, subiecte.edu.ro.

Procedurile de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale se vor derula în intervalul 23 – 31 august. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2021.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!