Elena Udrea poate fi extrădată în România! Aceasta își va ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare cu executare!

7
Publicitate

Elena Udrea urmează să fie extrădată în România, a decis o instanță din Sofia, decizie care poate fi totuși atacată de aceasta în instanță în termen de 5 zile. Astfel, dacă Elena Udrea va fi adusă în țară, își va ispăși pedeapsa la Penitenciarul pentru femei din Tîrgșor, scrie dcnews.ro.

Elena Udrea a părăsit teritoriul României înainte de a fi declarată sentința de șase ani cu executare în dosarul „Gala Bute”.

„Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass-media faţă de ieşirea din ţară a unei persoane de sex feminin, cetăţean român, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează următoarele: persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07 aprilie 2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente”, se preciza într-un comunicat de presă emis de ITPF Giurgiu, potrivit sursei citate.

De asemenea, un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute”, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de șase ani de închisoare.

Mircea Badea a comentat acest subiect, spunând că situația nu-l surprinde absolut deloc:

„Nu sunt surprins. Am văzut multe lucruri în România, atât de multe, atât de diverse, unele contradictorii… Repet: nu sunt surprins. După atâta timp, mă gândesc la această ecuație de viață, până la urmă, că asta cu justiția în România nu prea o mai menționez… Dar ca ecuație de viață, vă dați seama, totuși, doamna Udrea a împărățit alături de Băsescu zece ani în România. (…) Pe finalul domniei lui Băsescu, sistemul s-a întors împotriva lor. Doamna Udrea, pe vremea respectivă, critica orice fel de abuz, orice fel de nenorocire se întâmpla din cauza sistemului ticălos, cu sintagma aceea cu statul de drept… În rest, e greu să mai folosească acum acele expresii”, a zis Mircea Badea, potrivit dcnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!