”Educație la înălțime” la propriu!
Peste 30.000 de elevi din ţară şi din Republica Moldova, din sute de școli, au participat, astăzi, la ora “Educaţie la înălţime”, transmisă live pe Youtube din Parcul Naţional Bucegi, de la 1600 m altitudine.
Ei au urmărit simultan filmări realizate cu drona, jocuri, experimente și au interacționat cu gazdele în cadrul celei de-a treia lecții “Educație la înălțime”.
Proiectul – o premieră pentru România, a avut ca gazde: în Prahova – Irina Constantinescu, profesoară de geografie și director al Eco-școlii Cândești-Vale (Dâmbovița), și Alexandru Colțoiu, directorul Administrației Parcului Natural Bucegi.
Potrivit oganizatorilor, peste 1.000 de profesori din România și Republica Moldova și-au înscris clasele pentru a lua parte la cea mai mare lecție virtuală. Proiectul este susținut de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și dezvoltat de inițiatorii Marius Toader și Adrian Robe în parteneriat cu Aspire Teachers și Asociația Cartierul Creativ Carolina.
Cea de-a treia lecție unică a avut ca temă viața terestră.
„Joi, vă așteptăm la o lecție specială, în inima Bucegilor, unde viața terestră este la ea acasă. Vă vom conduce pe cărările Parcului Natural Bucegi pentru a identifica interdependența organismelor vii într-un ecosistem special numit pădure, dar și moduri de a întări relația om-pădure. Vom fi alături de echipa minunată Educație la Înălțime, la care s-a alăturat și directorul parcului natural Bucegi și împreună vom transmite o lecție «ozonată» de la Padina, de pe platoul situat la 1650 de metri”, a anunțat prof. Irina Constantinescu.
Lecția s-a adresat elevilor cu vârsta cuprinsă între 9-14 ani și a fost transmisă prin YouTube Live, pe canalul Aspire Teachers. Orice profesor poate să găzduiască transmisiunea în direct în clasă la discipline precum geografie, biologie, explorarea mediului, dirigenție.
Toate detaliile și indicații de pregătire și extindere a lecției se găsesc pe pagina proiectului, unde înscrierile rămân deschise: www.aspireteachers.ro/educatie-la-inaltime.
Parcul Natural Bucegi se întinde pe o suprafaţă de 32.000 de hectare, pe raza a trei judeţe: Dâmboviţa, Prahova şi Braşov.