Ediție online pentru al doilea an consecutiv. Concursul ”Roboți în acțiune”, organizat de Universitatea Valahia Târgoviște și Societatea de Robotică

Publicitate

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte, împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte, a organizat, la finele săptămânii trecute, a XIV-a ediţie a Concursului tematic ştiinţific studențesc “ROBOŢI ÎN ACŢIUNE”.

În contextul pandemiei de COVDID-19, la fel ca anul trecut, concursul s-a desfăşurat on-line, prin intermediul Platformei Video MS_TEAMS.

Au participat studenți sau echipe de studenţi care şi-au expus realizările practice în domeniile Roboticii, Mecatronicii, Automaticii și Informaticii.

La această ediţie, în cadrul concursului, s-au regăsit aplicaţii tehnice realizate în cadrul facultății, cum ar fi: Roboţi industriali şi braţe robotice, Modelări şi simulări de roboţi industriali, Sisteme şi celule flexibile de fabricaţie, Linii de producţie din domeniul industriei alimentare.

Printre temele de interes au fost: joc în Unity 3D, Sistem automat pentru limitarea răspândirii viruşilor, Optimizarea prăjirii cafelei prin tehnici fuzzy, Algoritmi inteligenți utilizați în implementarea controlului de calitate pe o linie de asamblare, Monitorizarea parametrilor dintr-o casă inteligentă, Dezvoltarea unui sistem inteligent de curățare a unor suprafețe (Robot mobil care şterge tabla într-o sală de clasă), Sistem automat de ventilație artificială (Plămân artificial) etc.

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei a continuat colaborarea cu reprezentanţi ai Universitaţii Politehnica din Bucureşti, care au prezentat o serie de aplicaţii mecatronice premiate la alte concursuri de profil.

Fiind o întâlnire „live”, s-a reușit transmiterea evenimentului şi pe canalul propriu de YouTube, special pentru partenerii facultății din alte universităţi, pentru reprezentanţi ai mediului industrial, administrativ şi de afaceri din regiunea noastră.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!