“E posibil să se renunțe la testarea elevilor”. Anunțul făcut de Raed Arafat

Publicitate

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că în acest moment se fac verificări asupra impactului pe care-l au testele efectuate în școli asupra transmiterii virusului. Analiza este realizată de specialiști în epidemiologie în echipă cu membri ai Ministerului Educației, scrie libertatea.ro.

Raed Arafat a spus că în contextul în care testele nu-și vor demonstra eficacitatea, este posibil să se renunțe la efectuarea lor.

„Se discută şi cu Ministerul Educaţiei, şi cu Ministerul Sănătăţii, şi cu experţii în epidemiologie şi se va decide. Dacă au, într-adevăr, să zicem, o valoare adăugată sau nu. Dacă considerăm că sunt fără valoare adăugată, este posibil să ajungem să decidem să le oprim, deci o să vedem acest lucru. (…) Urmează să vedem care va fi decizia şi cum va fi abordată situaţia aceasta, mai ales de către specialiştii în domeniu, pe partea de epidemiologie”, a spus Raed Arafat, potrivit libertatea.ro.

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara că au fost depistați 27.000 de copii infectați cu Covid-19. Toți au fost confirmați ca urmare a testării rapide în școli. Acest lucru se întâmplă după ce testele de salivă pentru copii au ajuns foarte greu în instituțiile de învățământ, fiind pentru multă vreme un subiect controversat.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!