E oficial! Sorin Ion, inspector școlar general al județului Dâmbovița, a fost numit secretar de stat la Ministerul Educației

Inspectorul școlar general al județului Dâmbovița a fost numit, astăzi, secretar de stat la Ministerul Educației, în urma unei ședințe de Guvern. Acesta va coordona învățământul preuniversitar.

“Decizie privind numirea domnului Sorin Ion în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Având în vedere Adresa Ministerului Educației și Cercetării nr. 10.592/13.11.2020, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/6.127/13.11.2020, în temeiul art. 29 și al art. 31 lit. d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic.- Începând cu data în vigoare a precedentei decizii, domnul Sorin Ion se numește în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării”, se arată într-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban.

Sorin Ion va ocupa postul rămas vacant după demisia Luminiței Barcari, care  va candida pentru un loc în Camera Deputaților de pe prima poziție a listei PNL Ialomița.

Pe de altă parte, potrivit gazetadambovitei.ro, cele mai mari șanse să ocupe funcția de inspector general în cadrul IȘJ Dâmbovița are Aurora Cătălina Homegiu, inspector școlar general adjunct.

De asemenea, Sorin Ion va candida și el pentru Senat, la alegerile parlamentare din acest an. Acesta se află pe lista PNL Dâmbovița, ocupând poziția a doua.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!