E oficial: Șomajul tehnic se prelungește până la 1 iunie

Publicitate

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că șomajul tehnic se prelungește până la 1 iunie 2020. Mai mult de atât, plata salariilor pentru angajații întorși la muncă va fi sprijinită de Guvern.

„Pentru protecţie socială-prelungirea şomajului tehnic până la 1 iunie 2020, cu posibilitatea menţinerii acestei forme de sprijin în domeniile care vor fi în continuare restricţionate, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice”, a anunţat vice-premierul Raluca Turcan la finalul şedinţei de Guvern.

Raluca Turcan a mai adăugat că de la 1 iunie se vor lua măsuri pentru a suporta o parte din salariul celor întorşi la muncă. „În paralel, începând cu data de 1 iunie, să venim cu măsuri active, care pe partea de angajaţi să includă inclusiv suportarea unei părţi din salariu pentru cei care se întorc din şomaj tehnic sau intră pe partea muncii”, a mai transmis vicepremierul.

Pe de altă parte și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat, miercuri seara, că șomajul tehnic va continua în aceleași condiții până la 1 iunie.

“Şomajul tehnic se va prelungi cu siguranţă până la 1 iunie pentru toate domeniile acoperite şi acum, iar de la 1 iunie doar pentru câteva.

E importantă şi legea votată în Parlament, dar şi opţiunea pe care noi Guvernul o avem, pe baza studiilor epidemiologice realizate, de a canaliza această măsură a şomajului tehnic – care este totuşi o măsură pasivă, înseamnă că persoana stă acasă, ca măsură de protecţie desigur, dar este o persoană inactivă prin faptul că stă acasă – doar pentru câteva domenii. (…)

Va continua şomajul tehnic până la 1 iunie în aceleaşi condiţii pentru toţi cei care au fost afectaţi de pandemie şi fac dovada că au suspendat temporar contractele angajaţilor, adică i-au înscris în şomaj tehnic”,  a spus Violeta Alexandru.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!