E oficial! Restricțiile împotriva valului 5 intră în vigoare de sâmbătă!

Publicitate

Starea de urgență s-a prelungit pentru 30 de zile, potrivit hotărârii aprobate de Guvern. Totodată, vor intra în vigoare noi măsuri de protecție, începând de sâmbătă. Acestea au ca scop limitarea transmiterii virusului, pentru un impact mai puțin violent al virusului Covid-19 în valul 5.

Astfel, începând de sâmbătă vor intra în vigoare următoarele măsuri:

  • Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe întreg teritoriul țării, începând cu data de 8 ianuarie 2022, ca răspuns la situația sanitară provocată de pandemia COVID-19.
  • Instituirea măsurii de protecție sanitară ce constă în purtarea măștii de tip medical sau FFP2 în toate spațiile închise și deschise. Ultimul tip de mască menționat reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie a COVID-19, la nivelul Uniunii Europene, având o eficiență de 94%.

La această măsură intră următoarele categorii de persoane:

  • Copiii cu vârsta mai mica de 5 ani;
  • Persoanele care sunt singure în birou;
  • Prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • Reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • Vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare dintre celelalte persoane din public;
  • Persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperature ridicate, umiditate crescută etc) sau activități sportive.

De asemenea, printre măsurile menționate în document sunt și cele referitoare la participarea persoanelor la activități până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori. Se menționează însă participarea persoanelor în limita a 30% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!