După zeci de ani, se redeschide Cinematograful ”Independența”, complet modernizat. Zona adiacentă, într-un amplu proces de sistematizare

Publicitate

Zona centrală a municipiului Târgoviște, schimbată radical!

Joi au debutat și lucrările de modernizare și sistematizare a infrastructurii stradale din zona Cinematografului ”Independența”, recent reabilitat, transformat în urma unui proiect derulat de Primăria Târgoviște prin Compania Națională de Investiții într-o sală multifuncțională modern.

În contextul în care, cu ocazia Zilelor Cetății din acest an, investiția de la cinematograf va fi finalizată, iar primarul municipiului, Cristian Stan, a anunțat și redeschiderea acestui obiectiv, întreaga zonă face obiectul unui amplu proces de reabilitare.

”Astfel, vor fi oferite locuitorilor din perimetru, dar și publicului cinematografului, peste 100 de locuri suplimentare de parcare, rezultate, pe de o parte, din amenajarea zonei din jurul cinematografului care până acum a fost împrejmuită ca organizare de șantier, dar și, pe de altă parte, pe fondul lărgirii și reabilitării suprafeței carosabile aferente arterei de legătură dintre Bulevardul Libertății și Bulevardul Mircea cel Bătrân.

Totodată, o parte din parcarea care anterior deservea exclusiv instituțiile administrative din zonă va deveni parcare deschisă”, a precizat primarul Târgoviștei.

”În primă fază Teatrul Municipal se va ocupa de ceea ce înseamnă gestionarea cinematografului, vom vedea pe parcurs dacă vom găsi o altă modalitate de administrare. (…) Mă bucur că, în cele din urmă, dintr-o ruină în mijlocul orașului, cinematograful a fost transformat într-un cinema, într-o sală multifuncțională, într-o sală care are toate dotările și veți vedea că va arăta foarte bine și în interior. Sunt multiple intervenții nu numai pe zona de reabilitare efectivă a clădirii, ci și pe ceea ce însemnă un cinematograf modern.

(…) Eu abia aștept să-l redeschidem și abia aștept să-l și utilizăm. Repet, întreaga zonă va fi sistematizată, va avea și o parcare, nu vor fi foarte multe filme pe zi, vom vedea și în funcție de cerere cum se va face acest lucru… Se vor putea cumpăra bilete și de pe online, va fi ceva foarte modern și în acord cu ceea ce se întâmplă acum pe piața cinematografiei. De asemenea și filmele vor fi unele de actualitate, din box-office, modalitate de plată și așa mai departe este o cotă parte din valoarea biletelor, așa că vom vedem cum îl va pune în valoare și îl vom face cât mai atractiv pentru târgovișteni”, a declarat astăzi primarul Cristian Stan, citat de dambovita24.ro. 

Vă reamintim că și Parcul Mitropoliei – după un amplu proces de modernizare, refacere, repunere în valoare inclusiv a ruinelor vechii Mitropolii – va fi redeschis tot de Zilele Cetății (care cuprind data de 8 septembrie, marea sărbătoare creștin-ortodoxă a Nașterii Maicii Domnului, ocrotitoarea orașului).

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!