După o primă ediție de mare succes, The Jazz Cave Festival 2022 revine. Între 1-3 iulie, Peștera Ialomiței devine locul magic al iubitorilor de jazz și improvizație

Sursă foto: ucmir.ro – fotografie de la prima ediție a The Jazz Cave Festival
Publicitate

Întoarcerea la Peșteră! The Jazz Cave Festival 2022 va avea loc în weekendul 1 – 3 iulie și va aduce sub cupola Peșterii Ialomiței formații de referință care ne vor apropia de culorile muzicii jazz și etno-jazz din mai multe regiuni europene, cu unele sonorități inspirate din aria muzicii tradiționale hinduse.

Pentru a doua oară, Peștera Ialomiței din Bucegi găzduiește o nouă ediție The Jazz Cave Festival, un eveniment care și-a propus să contribuie la restaurarea legăturii organice dintre om și natură promovând principiile internaționale ale muzicii de jazz.

Așa cum dezvăluie organizatorii, Ediția 2022 va avea loc în mijlocul verii, în perioada 1 – 3 iulie, un bun prilej pentru iubitorii de jazz și drumeții montane de a revizita patrimoniul natural din Bucegi.

Organizat de Asociația „UCIMR” – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Festivalul omagiază diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de trei zile de concerte susținute de formații apreciate în Europa, cât și peste Ocean.
Și la această ediție vor fi invitate trupe aflate în prim-planul jazzului autohton și, de asemenea, vor fi încurajate să se afirme tinere talente din România.

”În plus, cu ocazia vizitei din Bucegi, turiștii sunt îndemnați să redescopere importanța deosebită a Peșterii Ialomiței, supranumită și «Peștera Regilor», un spațiu cunoscut Antichității și regăsit în numeroase izvoare istorice, Peștera având un loc special și pentru mai multe ramuri ale arheologiei, geografiei și folclorului românesc”, mai arată organizatorii.

Biletele și abonamentele sunt disponibile prin rețelele MyTicket.ro și Entertix.ro

Iată programul celor trei zile de Festival:

Vineri, 1 iulie, Scena Peștera Ialomiței

15.00 – Cătălin Milea și Gabriel Bălașa

17.00 – Sorin Zlat Quartet

Scena Hotel Peștera

20.30 – Degustare de vin și concert

Sâmbătă, 2 iulie, Scena Peștera Ialomiței

11.00 – Sorina Rotaru & Alexandru Olteanu

13.00 – Stesso Mare Trio (Albania/ Italia)

15.00 – Freddie Bryant’s KALEIDOSCOPE TRIO (SUA / Olanda)

17.00 – Blue Noise

Scena Hotel Peștera

20.30 – Concert

Duminică, 3 iulie, Scena Peștera Ialomiței

11.00 – A-C Leonte, Alexandru Arcuș – saxofon, Andrei Cozlac – video mapping

13.00 – Isabella Fabbri (Italia)

15.00 – Luiza Zan și Gyárfás István (Ungaria)

17.00 – Ineffable

Vă reamintim că prima ediție a The Jazz Cave Festival a fost un succes și s-a bucurat de un public numeros, toate abonamentele fiind epuizate cu câteva săptămâni înainte de eveniment. Acest lucru a oferit prilejul organizatorilor de a oferi anul acesta un eveniment cu mult mai multe nuanțe culturale. Invitate anul acesta sunt formații de referință care aduc mai aproape culorile muzicii jazz și ethno-jazz din mai multe regiuni.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!