După imaginile terifiante, anchetă internă și amenzi la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Controalele continuă

Publicitate

Anchetă internă și amenzi la Spitalul Judeţean din Reşiţa după publicarea unor imagini terifiante pe reţelele de socializare. În imagini se vede cum pacienți cu boli psihice, bolnavi de COVID-19, stau dezbrăcați pe holurile secției de Pneumologie. Oameni întinși pe cimentul rece sunt în agonie, iar saltelele și cearșafurile paturilor sunt, la rândul lor, o sursă de infecție.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat, miercuri, reprezentanţilor Inspecţiei Sanitare de Stat să demareze de urgenţă un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita, ca urmare a imaginilor apărute în spaţiul public.

În prima zi de control, Inspecţia Sanitară de Stat a aplicat sancţiuni în cuantum total de 18.400 lei managerului, altor cadre de conducere şi unor angajaţi ai unităţii spitaliceşti, a informat Ministerul Sănătăţii.

”Inspectorii sanitari au sancţionat managerul unităţii cu o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare şi reparaţii a clădirilor sanitare, conform HG 857/2011, art. 30, lit. e, deşi lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020.

Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie și asistenta șefă a secției de boli infecțioase au fost sancționate cu câte 2000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar, în conformitate cu art 32, lit k, HG 857/2011. Pentru același motiv, tot cu 2000 lei a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform HG 857/2011, art.31, lit f.”, se arată în comunicatul MS.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, iar echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.

Despre cazul Reșița, dbonline a scris aici: https://dbonline.ro/imagini-terifiante-la-spitalul-judetean-din-resita-pacienti-cu-afectiuni-psihice-infectati-cu-covid-19-tinuti-goi-pe-holurile-unitatii-medicale/

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!