După confirmarea variantei Omicron în România, azi, întâlnire premier – autorități sanitare la Palatul Victoria

Publicitate

Întâlnire la Palatul Victoria, în contextul apariţiei în România a două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Astăzi, premierul Nicolae Ciucă va avea discuții de lucru, la Palatul Victoria, cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

“După consultarea cu specialiştii din domeniul sănătăţii şi al situaţiilor de urgenţă, voi dispune măsurile care se impun. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja ţara noastră de o evoluţie nedorită”, a declarat prim-ministrul.

Ieri după amiază, Institutul Naţional de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvenţieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino Bucureşti care confirmă prezenţa noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud, care a aterizat la Bucureşti în data de 30 noiembrie, după cum a informat Ministerul Sănătății.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din judeţul Braşov şi un bărbat în vârstă de 59 de ani din judeţul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Se mai așteaptă și rezultatul secvenţierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!