După 30 de ani, un cartier din Târgovişte este pe punctul de a scăpa definitiv de praf şi noroi. Se transformă într-un cartier european. “Este un proiect complex”

Publicitate

După 30 de ani de aşteptare şi promisiuni din partea administraţiilor care s-au perindat pe la conducerea Primăriei Târgovişte, în sfârşit, Priseaca se transformă într-un cartier european. Anul trecut primăria a implementat din fonduri proprii ale municipiului un proiect de asfaltare care a cuprins patru dintre străzile cartierului, iar acum investiţiile continuă cu reabilitarea şi modernizarea unui alt calup de străzi care până acum nu au beneficiat deloc de atenţie administrativă.

În momentul de faţă se lucrează de zor la reabilitarea şi modernizarea străzilor Soarelui, Dâmboviţei, Prisecii, Înfrăţirii, Teilor, Stupilor şi Oilor, a căror suprafaţă depăşeşte 4 kilometri. Potrivit primarului municipiului Târgovişte, Cristian Stan, investiţia are o valoare de 3,9 milioane lei şi, deşi are termen contractual de finalizare 12 luni, se va termina mult mai devreme. Edilul dă asigurări că străzile vor fi asfaltate în maxim 6 luni. Concomitent cu proiectul de asfaltare, la Priseaca se mai realizează şi lucrări de extindere a reţelelor de apă, canalizare şi gaze naturale.
„În cartierul Priseaca administraţia locală târgovişteană a început implementarea celui de-al doilea proiect important. După ce anul trecut au fost reabilitaţi 3 kilometri, iată că am început un nou proiect, de data aceasta este vorba de o investiţie care vizează 4 kilometri de drum, pe străzile Soarelui, Dâmboviţei, Prisecii, Înfrăţirii, Teilor, Stupilor, Oilor. Este vorba de un proiect care este finanţat integral de la bugetul local al municipiului Târgovişte. Este vorba de un proiect care are o durată de execuţie, cel puţin teoretică, prevăzută în contract, de 12 luni, dar noi vrem să terminăm undeva la jumătatea acestui termen prevăzut în contract. Un proiect cu o valoare estimată undeva la 4,9 milioane lei şi o valoare adjudecată de 3,9 milioane lei. Este un proiect complex, un proiect care vizează reabilitarea străzilor. De asemenea vor fi făcute lucrări de preluare a apelor pluviale şi sper să rezolvăm şi această problemă pe care o avem aici în Priseaca. Aceasta nu este însă singura investiţie pe care o avem, mai există şi o investiţie de extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare, discutăm de străzile Prisecii, Pădurii, Plantelor, Crângului şi o investiţie de extindere a reţelelor de alimentare cu gaze pe străzile Dâmboviţei, Crângului şi Pădurii. Sunt investiţii care se vor implementa gradual, sunt investiţii care vor face din acest cartier dintr-o cenuşăreasă a cartierelor târgoviştene unul dintre cele tentante din punct de vedere urbanistic… Ne bucurăm că după ce timp de 30 de ani nu s-a făcut absolut nimic, în doi ani, doi ani şi jumătate lucrurile se schimbă radical în Priseaca. După proiectele pe care le-am enumerat, vom mai avea încă un proiect în care absolut toate străzile din cartierul Priseaca vor fi asfaltate, dar după rezolvarea acestor probleme legate de reţelele de utilităţi publice. Sper ca în aproximativ 3 ani, maxim 4 ani, să discutăm de un cartier complet reabilitat din toate punctele de vedere”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!