Dramatism total! Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște a intrat în faliment, iar peste 900 de oameni rămân fără loc de muncă

Publicitate

Lacrimi și durere la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște! Peste 900 de oameni rămân fără loc de muncă, după ce, miercuri, COS a intrat în faliment. Acesta se afla în insolvență din 2013. Anul trecut, pierderile au depășit peste 62 de milioane de lei față de profitul net din 2019 de peste 140 de milioane de lei.

Tribunalul Dâmbovița a respins cererea de confirmare a planului de reorganizare propus de societatea creditoare, dar și cererea de neintrare în faliment formulate de Distribuție Energie Electrică din România și a hotărât începerea procedurii  de faliment.

În ultimii ani, numărul salariaților a scăzut de 1 311 la 921. COS Târgoviște este singurul producător de oțel-beton cu ciclu complet din România. Acesta s-a aflat în portofoliul grupului rus Mechel, iar acum este controlat de offshor-ul cipriot Mazur Investments Ltd cu 86%.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) deține 4%, iar restul e deținut de mici acționari. Administratorul special al combinatului este rusul Oleg Shvedakov, născut în 1973, în fost URSS.

Firma Uni Steel Impex, un distribuitor de feroaliaje și metale neferoase, a formulat cererea de deschidere a procedurii falimentului pentru suma de aproape 331 000 de lei, reprezentând facturi neachitate din 2019.

Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște a precizat că va face apel împotriva sentinței. Următorul termen pentru continuarea procedurii este pe 19 octombrie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!